All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CEO REGION BRUJI O NJOJ: Anđela je donirala kožu mužu svoje prijateljice, koji je teško povređen od strujnog udara! Evo zašto se odlučila na ovaj korak!

Region je dirnula priča o Podgoričanki Anđeli Lukačević (22) i njenom herojskom činu. Devojka je donirala kožu teško povređenom mladiću iz Bijelog Polja Hamedu Hasanoviću i pokazala da humanost nije samo reč.

Naime, Hasanović je nastradao početkom avgusta na izgradnji deonice auto-puta Bar-Boljari, kada ga je udarila struja izuzetno visokog napona dok je žicu za armaturu prenosio preko pruge. Tom prilikom je zadobio teške opekotine na 60 odsto tela. Iako je bio životno ugrožen, lekari Kliničkog centra Crne Gore uspeli su da stabilizuju njegovo stanje, a potom je transportovan za Beograd na dalje lečenje.

Ustanovljeno je da mu je potreban donor kože, a kada je čula šta se tačno dogodilo, mlada devojka iz Podgorice Anđela Lukačević odmah je odlučila da učini nešto što ne bi baš svako učinio – da donira kožu povređenom Bijelopoljcu kom je to bilo neophodno.

 

Anđela je za rubriku Jugosfera na portalu Telegraf.rs sa ponosom ispričala kako je došla na ideju da učini tako nešto.

“Momak kom sam donirala kožu je muž moje dugogodišnje prijateljice. Upoznali smo se kada su počeli da se zabavljaju, a prisustvovala sam i njihovom venčanju. Delili smo zajedno srećne trenutke, pa sam samim tim osetila potrebu i obavezu da im se nađem pri ruci i u teškim trenucima”, istakla je Podgoričanka.

Radi da bi upisala željeni fakultet

Anđela je zaposlena u jednom trgovačkom preduzeću u prestonici Crne Gore. Želja joj je da upiše fakultet, pošto ranije nije bila u mogućnosti. Sada, kako kaže, ima svoja primanja, nada se da će naći upisati željeni fakultet i da će naći posao u struci.

 

Gepostet von Vladan Otašević am Mittwoch, 14. August 2019

Krajem prošle nedelje otpuštena je sa Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu, gde joj je urađen zahvat, a da bi donirala kožu povređenom Hasanoviću, lekari su morali da joj odstrane tak deo tela sa obe butine. Nije joj trebalo dugo da se odluči na hrabar potez.

“Za nesreću sam čula posle dva dana i odmah zvala da pitam da li je to tačno i kako mogu da pomognem. Prijateljica mi je rekla da je potrebna krv ili koža. Odmah sam odlučila da ću dati kožu, jer ipak je teško naći nekoga ko će se odlučiti na to”, kaže ona.

Anđela priznaje da su joj roditelji bili pomalo zabrinuti i da nisu rado pristali na to da njihova ćerka učini ono što je naumila, ali su ipak popustili.

“Kada sam saopštila roditeljima da želim da doniram kožu drugaričinom mužu, bili su u čudu. Na početku su se malo bunili i nisu se složili sa tom odlukom. Smatrali su da sam ipak mlada za tako nešto, s obzirom na to da imam samo 22 godine. Kasnije su se ipak složili sa mojom odlukom”, priznaje mlada Podgoričanka.

 

Sa Anđelom Lukačević u Beograd je pošao i Hasanovićev kolega i prijatelj Rafet Fejzić (45) iz Rožaja, koji je takođe donirao kožu teško povređenom momku iz Bijelog Polja. Hrabra devojka dodaje da je put, smeštaj i sve potrepštine oko njihovog odlaska u Beograd finansirala jedna firma za gradnju, projektovanje i inženjering i neizmerno im je zahvalna zbog toga. Hasanoviću je u četvrtak prošle nedelje uspešno presađena koža i sada se oporavlja.

Heroina iz grada na ušću Ribnice u Moraču rekla je da se sa čovekom kom je donirala kožu nije čula, niti ga je videla pošto je ulaz o taj prostor bio strogo zabranjen, ali su joj doktori saopštili da je njegovo stanje stabilno.

Anđela je prošlog petka otpuštena iz beogradske bolnice. Sada boravi u rodnoj Podogorici gde se oporavlja od zahvata, a za nekoliko dana ponovo će doći u Beograd na zakazani pregled. Uskoro se nada da će sresti Hameda Hasanovića kom je pomogla, kao i članove njegove porodice.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Telegraf.rs/M. Živković

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top