All for Joomla All for Webmasters
hronika

SRPSKI KRALJ KOCKE IZREŠETAN U JUŽNOJ AFRICI I TO ZBOG 180 EVRA: Martinović povezan sa ubijenim Kulićem i Mihaljevićem!

Ilija Martinović (71), zvani Ika limar, profesionalni kockar koji više od 20 godina živi u Johanezburgu, teško je ranjen kada su pljačkaši upali u njegov auto-servis, a južnoafrička policija i dalje traga za dvojicom napadača.

Razbojnici su mu oteli 3.000 južnoafričkih randa, što je oko 180 evra i pobegli.

Martinović se nalazi u bolnici i nije životno ugrožen, a lekari se bore da mu spasu bubreg u koji je pogođen.

Martinović, koji nema kriminalni dosije, bio je u automobilu kada je sa 30 hitaca u julu prošle godine izrešetan Srbin Darko Kulić (46), nekadašnji saborac i prijatelj Đorđa Božovića Giške.

– Dvojica napadača upali su u Martinovićevu radnju i vezali njegovog zeta, pa potom počeli da pretražuju kancelarije tražeći novac. Pretpostavlja se da je Martinović u tom trenutku naišao i pokušao da se obračuna s lopovima. Razbojnici su tada u njega ispalili nekoliko hitaca, zgrabili Martinovićevu torbu i pobegli- navode južnoafrički mediji.

Teško ranjeni Srbin je prevezen u bolnicu, a policija je blokirala to naselje i obavila uviđaj.

Motiv ranjavanja je najverovatnije samo pljačka, ali policija će istražiti i mogućnost da je Martinović ovim napadom opomenut jer je bio svedok ubistva Kulića.

Inače, Martinović više od 20 godina živi u Johanezburgu, a njegova auto-limarska radnja uspešno posluje. Njegovi poznanici kažu da se nikada nije bavio kriminalom, da pristojno zarađuje, ali poznaje mnoge Srbe koji žive u Johanezburgu, uključujući i one koji pripadaju tamošnjem organizovanom kriminalu.

 

 

– Vrlo vredan čovek, koji nikad ništa nije radio mimo zakona. On pošteno živi i lepo zarađuje od svoje radionice. Strastveni je pokeraš i do 2017. godine išao je na sve kockarske turnire i Africi. Neke od njih je i osvojio, a najveći uspeh je postigao 2009. godine u Svazilendu, kad je postao prvak Afrike u pokeru i osvojio milion randa, odnosno oko 61.000 evra – ispričao je Martinovićev prijatelj i dodao:

– Ilija je znao mnoge ljude u JAR i pomagao im je. Bio je u dobrim odnosima i sa Kulićem i sa Đorđem Mihaljevićem, kraljem dijamanata, koji je u septembru prošle godine ubije u Johanezburgu. Međutim, ta poznanstva ga sigurno ne čine mafijašem – istakao je Martinovićem prijatelj.

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Informer)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top