All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Srpski gastarbajter je hteo da PROŠVERCUJE skupoceni sat, ali ovo nije očekivao!

Carinici su 31. januara 2017. godine na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili ilegalan unos luksuznog ručnog sata „Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona“ u Republiku Srbiju.

Luksuzni sat, čija je vrednost prema originalnom računu 11.300 evra, sa sobom je nosio 29-godišnji srpski državljanin koji je doputovao iz Minhena u Beograd.

Odmah po sletanju, putnik se uputio ka tzv. „zelenom kontrolnom prolazu“ namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Carinici su ipak odlučili da na rengenu pregledaju njegov prtljag, te su tako prilikom detaljne kontrole u rancu među njegovim ličnim stvarima pronašli i pomenuti luksuzni sat koji je bio upakovan u originalnu kutiju.

Vozač kamiona rekao je cariniku da vozi alat. Kada ga je zamolio da otvori jednu kutiju, počeo je da se znoji. Smesta ga je uhapsio!

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Pored sata su pronađeni račun i neoveren zahtev za povraćaj PDV-a.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Na beogradskom aerodromu otkrivanje skupocenih satova u prtljagu putnika koji dolaze iz inostranastva nije retkost, zbog toga podsećamo domaće putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, dok se predmeti čija vrednost prelazi navedeni iznos moraju prijaviti.

(Dijaspora.news/Uprava carina Srbije/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top