All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Srbin se vraćao se iz Nemačke: Carinik je rutinski otvorio gepek, i shvatio da je uhvatio prvog bitkoin kriminalca! (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom tokom noći 18. januara 2018. godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane.

Neobičan slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao „reno espejs“ novosadskih registarskih oznaka. Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, inače nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi.

Foto: Uprava carine

Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše.

Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin u vrednosti od preko 10.000 dolara.

Foto: Uprava carine

Foto: Uprava carine

Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja “mining”, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane. Među opremom su se nalazili: šator “Grow PRO 2.0”, 2 regulatora rasvete, 2 reflektujuća zastora, 2 držača lampe, 1 led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica.

(Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top