All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Srbin nasledio Bin Ladena: Tefik Mujović na čelu ISIS-a

Ovaj državljanin Srbije postao је zamenik novog lidera ISIS-a jer se toliko dobro pokazao u sumanutom ratovanju na strani ID

Islamska država danima unazad otvoreno preti celom Balkanu da će ga razoriti, a najglasniji u tim pretnjama je Tefik Mujović, iz Tutina, koji nosi isisovsko ime, Ebu Talha Jemenac. Ovaj državljanin Srbije postao је zamenik novog lidera ISIS-a Ajmana Al-Zavahirijua, vođе Al Kaide i izabranom nasledniku Osame bin Ladena s obzirom da se toliko dobro pokazao u sumanutom ratovanju na strani ID koja seje strah po celom svetu.

Dr Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, za “Alo” kaže da pretnje ekstremista i ISIS Balkanu nisu nešto novo.

– Oni svake godine objave po jedan video poziv za svaku oblast u svetu u kojoj pozivaju njihove simpatizere da se bore protiv Hrišćana i “loših muslimana”. Naše bezbednosne službe su u pripravnosti, kao i MUP i Vojska – navodi Dr Dragaš.

U ovakvim situacijama, kada postoji problem sa asimetričnim pretnjama, pretnjama terorizmom, najefikasnija borba protiv toga je razmena informacija na dnevnom nivou, iz sata u sat, sa partnerskim sluzbama u regionu, kao i sa najvećim službama iz USA, Velike Britanije i Rusije

– Preventiva je jedini efikasan način borbe protiv ove pošasti. Sa druge strane, građani trebaju ostati mirni, nastaviti sa svojim zivotima, pratiti instrukcije svoje države, ako ih bude, jer je upravo primoravanje na promenu načina života i izazivanje panike jedan od glavnih ciljeva terorista – izjavljuje Dr Dragaš.

Alaramntno je pritom što su u magazinu za Balkan Islamske države “Rumijah” u poslednjem broju poslate direktne pretnje Srbima i Hrvatima gde se kaže “Mi ćemo se vratiti”.

Teroristi Islamske država preko “Rumijaha” poručili su da nisu zaboravili Balkan, i da se vraćaju, ali i da su bili “preokupirani” na nekim drugim područjima (u Siriji i Iraku).

U “Rumijahu” se podseća na terorističke napade širom sveta, i naglašava da bi to trebalo da bude opomena.

Veoma je zanimljivo da je otkriveno od ruskih bezbednosh službi FSB da svakodnevnu komunikaciju sa Tefik Mujović iz Tutina zapravo vodi Izetbegovićev saradnik direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije, na čijem je čelu islamista Osman Mehmedagić.

– Važno je napomenuti i to da Tefik, iako je trenutno u zatvoru i to našem, bez problema uspeva da koordiniše svim akcijama i tu upravo preko Izetbegovićevog čoveka. On je izabran kao naslednik ISIS-a pa će kako ISIS navodi doći da ga oslobode uskoro – otkriva izvor.

Politički analitičar Saša Borojević nimalo nije izenađen što se upravo ovaj Tutinac našao na čelu najozloglašenije organizacije i što sada preti i svojoj zemlji.

– Tefik Mujović iz Tutina odnosno Islamsko ime, Ebu Talha Jemenac, je bio angažovan na širenju radikalnog islama. Po dolasku u Siriju organizovao je prihvat regruta i kontakte sa teroristima. Na svom Fejsbuk profilu javno je propagirao terorizam i pozivao na samoubilačke akcije u Raškoj oblasti, Beogradu i Rimu. Upozoravam građane da bi ove pretnje trebalo shvatiti ozbiljno jer samo na Kosovu ima 270 radikalnih islamista, u BiH na stotine, a u Srbiji već oko 500 – komentariše Borojević.

(Dijaspora.news/alo)

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top