All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Srbin najbolji u klasi na američkom univerzitetu, evo zašto je otišao iz Srbije (FOTO)

Srđan Budimir, student završne godine univerziteta u Teksasu, proglašen je za najboljeg u klasi. Nagrađen student-sportista zbog osobina kao što su strast, inovativnost, odlučnost.

Srđan Budimir, student završne godine univerziteta Teksas A&M komerc, okitio se laskavim priznanjem – „Najbolji u klasi“, za koje lično predsednik univerziteta nakon prolećnog semestra svake godine bira laureata. Nagrada je namenjena studentu-sportisti koji se ističe osobinama kao što su strast, inovativnost, odlučnost, poštovanje, ne samo atletski nego i akademski.

„S obzirom na to da na univerzitetu ima oko 500 sportista u različitim sportovima, ova nagrada predstavlja veliku čast i za mene“, kaže Srđan Budimir, koji se trenutno odmara u roditeljskom domu u Banatskom Karađorđevu kod Zrenjanina, uz napomenu da mu je do završetka studija ostalo još nekoliko ispita koje planira da položi tokom leta, kada se vraća u Teksas.

 

I want to express my sincere appreciation and thanks to our President, Dr. Rudin, for honoring me with the Presidential…

Gepostet von Srdjan Budimir am Mittwoch, 1. Mai 2019

Sa oreolom „dečka koji obećava“, nekadašnji košarkaš zrenjaninskog Proletera i odličan student sa prosekom 9,9, napustio je sve i preselio se u Ameriku.

„Nije bilo lako objasniti zašto idem, kada mi je ovde odlično krenulo, uz studije igrao sam košarku i uživao u blagodetima skladne porodice, a u Teksasu morao sam da započnem studije inženjerstva iz početka. Želju da se okušam na univerzitetu koji je u svetu veoma cenjen po sjajnom programu sporta i nauke, podržali su roditelji i sestra i na tome sam im veoma zahvalan, pa sam ovo priznanje posvetio upravo njima“, iskreno veli Srđan Budimir.

Sva vrata sveta otvorena

Želja da igram NCAA košarkašku ligu mi se ostvarila, kao i cilj da dobrim ocenama sebi obezbedim školarinu, ne opterećujući porodični budžet, a eto blizu sam i ostvarenju svog američkog sna, da će mi nakon diplomiranja, kao inženjeru sva vrata biti širom otvorena i da ću zavisiti samo od sebe i svojih prohteva, a ne od nekih potegnutih veza da bih dobio posao koji želim – kaže Srđan .

 

Dijaspora.news/Novosti,Infobrif

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top