All for Joomla All for Webmasters
DRUŠTVO

SRBIN NA KILIMANDŽARU Popeo se na krov Afrike zbog dece obolele od raka i uputio apel: Pošaljite SMS na 7175!

Apelujem na sve da pošalju SMS na broj 7175 za decu obolelu od raka i da pomognemo i njima da dođu do svog cilja, ova pobeda je za njih, poručio je Ivan Stevanović iz Mladenovca

Ivan Stevanović (31) iz Mladenovca se nakon sedam dana uspona popeo na vrh Kilimandžara, najviše planine u Africi, jer je želeo da skrene pažnju na decu obolelu od raka u Srbiji i pomoć koja im je potrebna!

Iako Stevanović nije profesionalni sportista, on je godinu dana naporno trenirao i pripremao se kako bi se uoči Međunarodnog dana dece obolele od raka, koji se obeležava 15. februara, popeo na neverovatnih 5.895 metara i apelovao na sve da pomažu hrabrim mališanima koji trenutno vode svoje najvažnije životne borbe.

– Prošle godine popeo sam se na Šar-planinu, ali bio sam svestan da uspon na Kilimandžaro neće biti nimalo lak i da će zahtevati velike i psihičke i fizičke pripreme. Pre nego što sam otišao na sam put, skoro nikome nisam rekao da ovo radim u humanitarne svrhe. Tokom uspona sam nekoliko puta ostajao bez kiseonika i imao halucinacije… Međutim, znao sam da ovo radim zbog mnogo većeg cilja i nisam odustajao. Apelujem na sve da pošalju SMS na broj 7175 za decu obolelu od raka i njima posvećujem svoju pobedu! – rekao je Stevanović, inače tatu-majstor, koji je na Kilimandžaru raširio i srpsku zastavu.

Foto:Privatna arhiva

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR tradicionalno će 15. februara organizovati humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije. U Beogradu, centralna manifestacija pod sloganom “I ja se borim”, biće organizovana u Knez Mihailovoj ulici, gde će se simbolično poslati srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.

Dijaspora.news/(Kurir.r/J. Pronić)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top