All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Srbin UHAPŠEN zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Evropu!

Peruanski mediji označili su Davida Cufaja (24) kao glavnog finansijera narko-grupe koja je pokušala da prošvercuje dve tone kokaina u teglama sa šparglom.
Ovaj srpski bokser uhapšen je u sredu s petoricom Peruanaca i osumnjičen za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.
– Droga je najverovatnije trebalo da bude prebačena morskim putevima u Belgiju. Narko-dileri su je rasporedili u 2.000 „cigli“ koje su imale pečat F-12, kako bi se znalo kome pripadaju. Oznaka je služila i obaveštavanju o ruti kojom se kokain šalje – preneli su mediji izjavu policijskog zvaničnika, generala Hektora Arijete.Podsetimo, ta organizacija je osnovala fabriku koja se bavila organskim prehrambenim proizvodima, a služila im je kao paravan za unosni narko-biznis. Istraga ovog slučaja otpočela je 8. novembra 2016, kad je Cufaj označen kao bezbednosno interesantna osoba.
– Policija je primetila sumnjivo kretanje srpskog državljanina, što im je dalo znak da se nešto dešava. Smatra se da je upravo Cufaj poslat u Peru kako bi koordinirao transport droge morskim putem iz luke Kalao – prenele su peruanske novine reči izvora iz istrage. Prema policijskim procenama, narko-banda je za kupovinu, transport i skladištenje narkotika potrošila čak četiri miliona dolara. Osim Davida Cufaja, lisice su na ruke stavljene i Franku Hidalgu Mirandi (35), Hoseu Ulonu Rohasu (41), Hoseu Luisu Haru Kamaču (49), Karlosu Kruzu Garsiji (36) i Isusu Agiljaru Kastilju (33).

Dijaspora.news/Kurir.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top