All for Joomla All for Webmasters
Srbija

FILMSKA REVOLUCIJA KOJA TRAJE U Drvengradu počeo 10. Kustendorf, Kustina ćerka Dunja blistala! (FOTO)

Deseti Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf” otvoren je sinoć u sali Prokleta avlija u Drvengradu. Na otvaranju je izveden igrokaz o snimanju filma u režiji Milana Neškovića, sa Dunjom Kusturicom u glavnoj ulozi.

Posle toga, domaćin Emir Kusturica je zajedno sa No Smoking Orchestrom i Novosadskim big bendom zasvirao muziku iz svojih filmova.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Svečanom otvaranju prisustvovali su kineski reditelj Đie Liua, finski režiser Anti Jokinen, ruski pisac, scenarista i glumac Zahar Prilepin, članovi žirija i ambašador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je primetio da Kusturica, čitavim svojim opusom, “Kustendorfom” i Mećavnikom šalje snažnu poruku svetu kako bi taj svet trebalo da izgleda “kao svet slobode, inspiracije, talenta, umetnosti i kulture, bez reklama, agresivnog kapitalizma, porobljavanja”.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ovo je već deceniju filmska revolucija koja traje – rekao je Vukosavljević. – Ovo je potpuno drugačija priča i inspirativnija od holivudskog pravca stvaranja filmova… Nema crvenog tepiha, Kusturica i sve zvezde se druže sa svim gostima, niko se ne ponaša niti zahteva tretman zvezde.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Emir i njegova supruga Maja su sve domaćinski dočekali. Specijalni gosti su svi došli helikopterima i svi su dočekani tradicionalno pogačom i solju, kao i dunjevačom.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top