All for Joomla All for Webmasters
Politika

SRBIJO, IZVINI ZA 1999! Ovo je nemački profesor koji od srpskog naroda traži oproštaj za bombardovanje!

BEOGRAD – U NATO bombardovanju Jugoslavije, koje je počelo 24. marta 1999. godine, Nemačka je prvi put učestvovala u vazdušnim udarima od Drugog svetskog rata.

Posle 20 godina od perioda koji je mnoge porodice zavio u crno i naneo nepopravljivu štetu, nemački aktivisti žele da pokažu znak solidarnosti i zatraže od srpskog naroda oproštaj za kontroverzni napad.

FOTO: EPA/VLADIMIR VETKIN

Inicijator “mirovne vožnje” je politički naučnik, profesor Rajner Rotfus. U intervjuu za Sputnjik on naglašana da nije postojala odluka Saveta bezbednosti UN za vojnu operaciju u Jugoslaviji, a angažovanje Savezne Republike Nemačke bio je “prvi ilegalni međunarodni rat od nacističkog perioda”.

Fahrt mit vom 22.-25.03. auf Friedensfahrt nach Serbien (Mitfahrgelegenheiten vorhanden; bitte Telegram-App nutzen /…

Gepostet von Rainer Rothfuss am Sonntag, 17. März 2019

– Mi ne vodimo rat, ali smo pozvani da pronađemo mirno rešenje na Kosovu – takođe i vojnim sredstvima – ovim rečima je nemački kancelar Gerhard Šreder 24. marta 1999. godine objavio nemačko učešće u vazdušnim napadima na Jugoslaviju.

U susret 20-oj godišnjici od početka vazdušnih napada na Jugoslaviju, koji su trajali do 10. juna, nemački mirovni aktivisti, naoružani transparentima, krenuli su u Srbiju da rade na greškama iz prošlosti.

2 Riesenbanner à 7 x 1,5 Meter mit einer Friedensbotschaft werden mit uns am Freitag über München, Wien und Budapest…

Gepostet von Rainer Rothfuss am Mittwoch, 20. März 2019

Prema njegovim rečima, bombardovanje je navodno bila zaštita kosovskog stanovništva, uključujući i civilno stanovništvo u Beograda.

– To je trebalo da prikaže akcije kao humanitarne. To znači da gledaoci na ekranu kod kuće moraju da se osećaju bezbedno: naša vlada se ponaša odgovorno, vodi kampanju za poštovanje ljudskih prava, pa čak i ako se mora koristiti nasilje, onda samo u ime dobra – objašnjava Rotfus.

Međutim, istraživač mira vidi druge geopolitičke pozadine i upućuje na dokumentarni film ARD “Počelo je lažima”.

– Ustanovljeno je da postoje koncentracioni logori: mrtvi borci OVK, uz podršku i obuku CIA-e i Saudijske Arabije, okupljeni su na sudu nakon što su ih ubili srpska vojska i policija. Oni su bili fotografisani i onda je rečeno: Ovde možete da vidite kako Srbi ubijaju civilno stanovništvo na Kosovu – rekao je Rotfus.

Prema njegovim rečima, “to je bilo brutalno manipulisanje da bi se prikrili stvarni interesi.”

– Za razliku od sirijskog konflikta, u kojem Savezna Republika učestvuje u izviđačkim letovima, nemačke oružane snage letele su vlastitim tornadima u Beograd i tamo bombardovale – naglašava geopolitički stručnjak.

Mirovnim putem u Beograd, Rotfus želi da pokaže narodu bivše Jugoslavije “da nemački narod ne zanemaruje činjenicu da je federalna vlada pod kancelarom Šrederom, ministrom spoljnih poslova Joška Fišerom i ministrom odbrane Rudolfom Šarpingom u to vreme prekršila međunarodno pravo i da žele mir kroz međunarodno prijateljstvo.”

– To se sve nalazi na banerima koji putuju u Srbiju, kao i rečenica “Izvinite za 1999.” – rekao je on.

Am 06.12.2018 in Kempten nach meinem Vortrag zum #Migrationspakt: www.youtube.com/watch?v=DBETI2EFgp4

Gepostet von Rainer Rothfuss am Montag, 10. Dezember 2018

Vožnja prijateljstva kreće 22. marta iz Minhena i ide preko Beča i Budimpešte do Beograda. U subotu, 23. marta planiraju da prisustvuju konferenciji Beogradskog foruma za svet jednakih.

U nedelju, kada se obeležava 20 godina od početka NATO agresije, vozači žele da prisustvuju različitim komemoracijama i pokažu solidarnost.

– Tamo gde su bombe 24. marta 1999. godine u 20 sati pale na Beograd – podsetio je profesor.

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Sputnjik)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top