All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Srbija u šoku, jelka u Beogradu skuplja od Rokfelerove! Evo koliko su je platili

Javnost u Srbiji burno je reagovala pošto je portal Pištaljka otkrio da je jelka na centralnom gradskom trgu u Beogradu plaćena 83.000 eura i da je čak od Rokfelerove skuplja četiri puta.

Skupocjenu jelku je kupio Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima grada Beograda od firme “Keep light”, od koje grad godinama unazad pazari prazničnu rasvjetu. Portal Pištaljka, pak, piše da je tender za rasvjetu namješten kao i prošlogodišnji.

Gradonačelnik Siniša Mali kazao je da je i sam iznenađen, pa je saopštio da će ugovor o nabavci biti momentalno raskinut. Ipak, na kraju dana jelka je i dalje ostala na Trgu Republike i to, kako je saopštila firma “Keep light”, kao njihova donacija Beogradu.

Ono što posebno šokira jeste da je novogodišnja jelka u srpskoj prijestonici, vjerovali ili ne, među najskupljima na sijvetu.

Iako djeluje skromno košta više i od najskuplje jelke na svijetu koja se nalazi u Abu Dabiju, dok je od beogardske jeftinija čak i jelka koja je ove godine izazvala najveću pažnju svjetske javnosti, a nalazi se na trgu Venecija u Rimu.

Inače, prirodna jelka, tačnije norveška omorika visoka najmanje 20 metara ispred Centra Rokfeler u Njujorku bez ukrasa plaća se 25.000 dolara.

dijaspora.news

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top