All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Srbija pokušava da spase našeg državljanina iz Sirije, ali Turci mu NE DAJU da pređe preko njihove teritorije

Turske vlasti sprečile su Hasana da pređe granicu

Državljanin Srbije Hasan Abdula Al-Sattaf, rodom iz Sirije zarobljen je već 20 dana na granici te zemlje, jer mu na turskoj strani ne daju da pređe granicu. Povodom ovog slučaja oglasilo se i naše Ministarstvo spoljnih poslova.

Otac Zine Al-Sattaf je već tri godine u rodnoj Siriji gde je bio kako bi rešio imovinske stvari sa svoja dva brata, prodao nasledstvo i obezbedio porodicu u Srbiji.

Kada je izbio rat njen otac je uspeo da pobegne od ISIS-a.

Turske vlasti su sprečile Hasana da pređe granicu. Tražili su da kontaktira konzulat u Ankari i da im Srbija pošalje pismo u kome garantuje da je on srpski državljanin.

Naš ambasador u Ankari ga je odštampao, potpisao i poslao po primerak Hasanu, na granicu i turskom ministarstvu spoljnih poslova.

Međutim, tursko ministarstvo nije dalo odobrenje.

Obratili smo se našem Ministarstvu spoljnih poslova povodom ovog slučaja.

– Svaka zemlja ima suvereno pravo da nekoga ne pusti na svoju teritoriju, a Turska koristi to pravo. To mogu da urade bez ikakvog obrazloženja, kao što su i uradili. Srpski ambasador u Ankari je intervenisao preko svojih ovlašćenja, ali nije uspeo ništa da uradi. Mi više ništa ne možemo da uradimo – istakli su iz Ministarstva spoljnih poslova.

Prema Zininim rečima, njen otac ima 75 godina, pije mnogo lekova jer je dugogodišnji dijabetičar i kao takav, teško da nekome može da bude pretnja. Pritom, nikakvu pomoć mu nisu ponudili tamo.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top