All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

SRBIJA NA NOGAMA: Da li će Ana Brnabić PROĆI GLASANJE za premijerku?

Šest poslanika Jedinstvene Srbije čiji je lider Dragan Marković Palma neće glasati za izbor Ane Brnabić na mesto premijera, saznaje “Blic”. Ni u SNS nema jedinstva.

Foto: Tanjug/AP

Dragan Marković Palma

Foto: Z. Ilić / RAS SrbijaDragan Marković Palma

Kako “Blic” saznaje u SNS, ni u trenutno najjačoj partiji nema jedinstva oko izbora Brnabićeve.

– Lom je potpuni u stranci. Ova odluka za mnoge je iznenađenje. Teško da će svi naši poslanici podići ruku za Brnabićevu – navodi izvor “Blica” iz vrha SNS.

Vučić bi vrlo lako mogao da dođe u veoma neprijatnu situaciju. Kako skupštinska većina koju predvodi SNS broji oko 160 poslanika, izbor nove premijerke mogao bi da dođe pod znak pitanja.

Foto: V. Lalić / RAS Srbija

Ako zaista dođe do scenarija u kojem 30 poslanika SNS, pored njih šest iz Jedinstvene Srbije otkaže poslušnost Vučiću, izbor Ane Brnabić mogao bi da bude doveden u pitanje.

Većina medija u regionu prenela je vest da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić, uz naglasak na tome da je reč o jednoj od nauspješnijih ministarki u ovoj, godinu dana staroj, Vučićevoj vladi, ali je Jutarnji i taj izbor i samu Anu Brnabić prokomentarisali kao „poseban po nekoliko aspekata”.

Ona nije članica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i sad će voditi vladu kao nestranačka osoba“ , navodi Jutarnji.

Kao drugo, Brnabić je homoseksualka i to nije krila, pise dalje ovaj portal i navodi da je postala premijerka uprkos protivljenju Srpska pravoslavne crkve (SPC) koja se se „nekako pomirila s time da ona bude u vladi kao ministrica, ali da preuzme mjesto prvog ministra, to SPC-u nikako nije išlo pod kožu.

„Jutarnji“ navodi kako su iz SPC pozivali brojne ministre i preko njih slali poruke Vučiću da odustane od odluke te da imenuje nekog drugog, ali da je iz krugova oko predsjednika ubrzo je stigao jasan odgovor: Crkva neće birati premijera. „Vučić je time pokazao svoju snagu i potvrdio da mu ni SPC ne može nametati odluke“ piše Jutarnji.

I kao konačnu “posebnost” Ane Brnabic Jutranji navodi da je ona poreklom iz Hrvatske, iz Stare Baške na otoku Krku gde se njena porodica spominje u crkvenim knjigama još 1673. godine.

(Dijaspora.news/blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top