All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Srbija je omiljena destinacija mnogima: Čak 7.000 turista došlo je iz ove jedne zemlje

Sa zemljama iz okruženja radimo na kreiranju novih zajedničkih proizvoda jer jedino povezivanjem ponuda region ima veliku šansu da privuče turiste

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević izjavio je danas da je u prvih sedam meseci ove godine broj turista sa dalekih tržišta porastao za 65 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

On je za Tanjug istakao da je tom trendu veoma doprinelo ukidanje viza za građane Kine početkom godine, kao i intenzivnija promocija Srbije kao turističke destinacije na dalekim tržištima.

– Naš prioritet je privlačenje turista sa dalekih destinacija, poput Kine, Indije, Japana i u tom cilju sa zemljama iz okruženja radimo na kreiranju novih zajedničkih proizvoda jer jedino povezivanjem ponuda region ima veliku šansu da privuče turiste sa dalekih tržišta i značajnije poveća turistički promet – istakao je državni sekretar.

Knežević je podsetio i da je nedavno uvedena avionska linija Peking – Beograd, kao i da su ukinute vize za građane Indije i Irana, što će takođe doprineti povećanju prihoda od turizma sa dalekih tržišta.

Kao ilustrativan, on je naveo primer libanskih turista koji su zabeležili ogroman rast broja dolazaka u Srbiju ove godine.

– Prema podacima sa kojima raspolažemo, prethodne godine Srbiju je posetilo ukupno 3.200 Libanaca, dok je samo za prvih šest meseci ove godine zabeleženo 7.000 turista iz ove zemlje – objasnio je državni sekretar.

Razlozi za rast broja dolazaka libanskih turista su profilisanje Srbije i Beograda kao značajne destinacije za održavanje konferencija i seminara i sportskih kampova, pa je, kako je dodao, više stotina lekara, farmaceuta i sportista iz Libana boravilo u Srbiji po ovom osnovu.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top