All for Joomla All for Webmasters
Srbija

SRAMOTA Prekrečen mural sa likom Zorana Đinđića u centru Beograda dva dana nakon što je naslikan

Mural sa likom Zorana Đinđića prekrečen je samo dva dana nakon što je naslikan na zidu Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Na 21. godišnjicu od izbora Zorana Đinđića za gradonačelnika Beograda u centru prestonice Srbije osvanuo je mural sa njegovim likom i citatom.

Prefarbani mural Zorana Đinđića

Foto: RAS Srbija Prefarbani mural Zorana Đinđića

“Grad je po svom imenu beo. Mi ćemo ga napraviti gradom svetla”, citirao je nepoznati autor murala bivšeg gradonačelnika Beograda i ubijenog premijera Srbije.

Ipak, samo dva dana kasnije nepoznati počinioci prefarbali su lik Zorana Đinđića, kao i njegov citat.

U Demokratskoj stranci, čiji je Đinđić bio predsednik, za ovakav čin optužuju SNS, jer, kako za “Blic” navodi Maja Videnović, poslanica DS, “ovoj vlasti ne smetaju poruke mržnje, pretnje likvidacijom političkih protivnika, slavljenje zločinaca”.

Foto: M. Živković / Privatna arhiva

– SNS se na sve načine trudi da prekreči sliku Đinđića, ne samo bukvalno, već i da prekreče njegovu ideju. SNS nikad neće moći da poništi istorijski značaj i veličinu onoga što je on uradio, šta god pokušavali. Nijedan demokrata im ovo neće dozvoliti – navodi Videnovićeva.

Marko Živković iz Nove stranke, čiji je predsednik Đinđićev naslednik na mestu premijera Zoran Živković, navodi da je Đinđićev mural naslikan povodom godišnjice od njegovog izbora za gradonačelnika, kao i da sadašnje vlasti “ne mogu ni da primirišu njegovom liku i delu”.

– Ne mogu čak da podnesu da gledaju njegov lik – kaže Živković.

Marija Obradović, potpredsednica SNS, navodi za “Blic” da ne zna da je mural sa likom Đinđića naslikan, pa samim tim ni da je prekrečen.

– Nemam nikakve informacije o tome – navodi Obradovićeva.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top