All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

SRAMOTA HRVATSKE POLICIJE: Prebijaju i pljačkaju migrante!

Međunarodne humanitarne organizacije Lekari sveta i Lekari bez granica optužile su hrvatsku policiju za prebijanje i pljačkanje migranata koji su pokušavali da prođu kroz Hrvatsku.

Od 10. maja „primetili smo porast nasilja na strani hrvatske policije prema migrantima koji pokušavaju da prođu“, rekao je Oven Brojl iz organizacije Lekari sveta (MDM) za AFP.

Prijavljeno nasilje dešava se po istom obrascu… prebijanje drvenim palicama i granama, šutiranjem i pesnicama, uništavanje telefona i krađa novca“, rekao je Stefan Moeseng iz organizacije Lekari bez granica (MSF).

Prema njegovim rečima, MSF i MDM lečili su oko 30 povređenih migranata od 19. maja. Brojl kaže da je važno da „nasilje koje Hrvatska koristi protiv migranata bude prepoznato“.

To je rastući trend i važno je da se prekine praksa koja ide protiv ljudskih prava i slobode kretanja ljudi koji traže azil, naveo je on.

Portparolka hrvatske policije nije želela da komentariše ove navode i zatražila je dokumenta o incidentima kako bi se upoznala sa tim pitanjem, navodi AFP.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top