All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Spektakularnije venčanje niste skoro videli: Umesto bidermajera letelo je motorno ulje! (FOTO)

Prisutni ljubitelji dvotočkaša, ali i brojni Trebinjci nisu krili oduševljenje, pa je celi čin bio ispraćen rečenicama podrške i gromoglasnim aplauzima

Iztok Štiha i Darja Gubenšek iz Velenja, iz Slovenije, svoj prvi dolazak u Trebinje iskoristili su da kažu sudbonosno “da” na 18. Moto skupu, čime su dodatno uveličali punoletstvo tradicionalnog bajkerskog okupljanja u gradu ispod Leotara.

Od Velenja, preko Banjaluke do najjužnijeg grada Republike Srpske prešli su oko 700 kilome

tara, ali su, kažu, bili spremni da izdrže celi put samo kako bi svoju desetogodišnju ljubav zvanično krunisali u Trebinju među kolegama bajkerima iz celog regiona i Evrope.

Darja je bila obučena u belu venčanicu, prilagođenu venčanju na bini moto kampa, dok je Iztok bio u crnom bajkerskom sakou. Prisutni ljubitelji dvotočkaša, ali i brojni Trebinjci nisu krili oduševljenje, pa je celi čin bio ispraćen rečenicama podrške i gromoglasnim aplauzima.

I dok je matičar čitao protokolarne rečenice i upoznavao mladence o pravima i obavezama, čulo se i da u Trebinju nikada ranije nije bilo veće svadbe, na kojoj je, po slobodnoj proceni, prisustvovalo oko 1.000 gostiju.

Iako su devojke u publici očekivale da mlada baci bidermajer, do njih je sa bine stiglo motorno ulje.

Kumovi na venčanju bili su im Bojan Pleminitaš i Milan Miki Muratović – trebinjski bajker i fotograf, koji kažu da su sa radošću prihvatili poziv za kumstvo.

I upravo Miki je zaslužan što su ovo dvoje Slovenaca odlučili da se venčaju u Trebinju.

– Motor sam pre godinu dana prodao Mikiju i tako smo postali prijatelji. Nagovorio me je da dođem na Moto skup u Trebinje, ali ja sam u šali rekao da me eto ako se mogu venčati – rekao je mladoženja, koji je član Moto kluba Road kings – Kraljevi puta iz Velenja.

Iztok pojašnjava da mu je Miki tada rekao da je sve sređeno i da se venčanje može prirediti u moto kampu u Trebinju. Posle toga, nije bilo dileme.

Miki i Iztok su sve isplanirali, a Darja je za venčanje saznala tek nekoliko dana pred polazak za grad ispod Leotara.

Iako Darja nije navikla na duga putovanja na dvotočkašu, o odustajanju se nije ni razmišljalo. Trebinje je spremno čekalo mladence.

– Prespavali smo u Banjaluci. Odmorili se i krenuli za Trebinje. Celi put je prošao u najboljem redu, a ovde su nas svi lepo primili – kažu mladenci, dodajući da sada kada i zvanično imaju prijatelje u Trebinju, još veća obaveza im je da dolaze u ovaj grad – kod kuma Mikija.

 

Darja nije krila oduševljenje Trebinjem. Kaže da se svaki kilometar isplatio, a obećava da će se truditi da navikne na duga putovanja na motociklu, jer ljubav je ta koja pobeđuje i daje snagu da se prebrode sve prepreke.

U rodnom Velenju, Iztok radi kao rudar, dok je Darja zaposlena kao fizioterapeut.

Ovo je drugo venčanje na moto skupu u Trebinju. Prethodno je održano pre tri godine.

 

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top