All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

SOROSEVA TAJNA VEČERA Okupio bogataše sa samo jednim ciljem: SRUŠITI TRAMPA!

Milijarder Džordž Soros, jedan od glavnih sponzora kampanje Hilari Klinton, ne može da se pomiri sa pobedom Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD. Američki biznismen mađarskog porekla okupio je veliki broj prebogatih lilberala u Vašingtonu, gde u luksuznom “Mandarin orijental” hotelu na trodnevnom sastanku pokušavaju da pronađu načine da sabotiraju Trampov mandat, piše ugledni magazin “Politiko”.

Foto: Wikimedia / RAS Srbija

Konferencija je počela u nedelju, a kako prenosi list “Politiko”, glavni sponzor sastanka je uticajni klub “Demokratska alijansa”, poznatiji kao DA (Democratic alliance). Pored prebogatih antitrampovski nastrojenih biznismena, sastanku prisustvuju i politički zvaničnici, poput Nensi Pelosi, šefice demokrata u Senatu, senatorke Elizabet Voren i drugih.

 Na ovim sastancima detaljno se razrađuje strategija sabotaže Trampovog plana o prvih 100 dana mandata, koji ova grupa smatra “užasnim napadom na dostignuća Baraka Obame”.

DA je poslednje decenije umnogome kreirala izgled institucionalne levice, kako se Demokratska partija predstavlja (urprkos brojnim potezima koji nemaju veze s tom političkom orijentacijom), i uzdigla Hilari Klinton na poziciju centralne figure Demokratske partije.

“Demokratska alijansa” je računala da će kampanja kreirana na temeljima opasnosti od klimatskih promena, pravima žena i manjina biti dovoljna da Klintonova porazi Trampa na izborima, ali desilo se potpuno suprotno.

Nije ispunila očekivanja: Hilari Klinton

Foto: ReutersNije ispunila očekivanja: Hilari Klinton

– Ne gubiš na izborima na kojima su svi očekivali pobedu, na izborima sa tolikim ulogom, osim ako ne napraviš neke krupne greške, kako u pretpostavkama, tako i u strategiji i taktici. Nećemo žuriti ni u čemu, ali ćemo se odupirati Trampovoj administraciji – rekla je Gara Lamarš, predsednica DA na večeri dobrodošlice u hotelu “Mandarin” u nedelju.

Ova njena konstatacija ukazuje da nešto ozbiljno mora da se menja, kako među demokratama, tako i u “Demokratskoj alijansi”, a da su glavni finansijeri seli za veliki sto kako bi dogovorili šta im je činiti.

Najavljena je “velika ofanziva” na povratak moći i poverenja birača, i to pre svega u državama u kojima je Tramp odneo ključne pobede – Floridi, Ohaju, Pensilvaniji, Mičigenu, Viskonsinu…

Šta je “Demokratska alijansa” (DA)

DA je osnovana nakon izbora 2004. godine, na kojima su Amerikanci ponovo izabrali Džordža Buša za predsednika SAD. Alijansu su osnovali Džordž Soros, pokojni mogul na tržištu nekretnina Piter Luis, i grupa mega-donatora Demokratske partije SAD koji su tada uložili stotine miliona dolara u kandidaturu senatora Džona Kerija, poraženog u duelu sa Bušom.

Demokratska alijansa

Foto: Democratic alliance logo / PromoDemokratska alijansa

Cilj ove organizacije je formiranje brojnih savetodavnih grupa i stručnih tela van Demokratske partije, koji bi svojim delovanjem uticali na političare da prihvate stavove levice. “Demokratska alijansa”, koja sada broji više od 100 članova, uključujući finansijske titane poput Sorosa, Toma Stejera i Donalda Susmana, od svojih članova zahteva godišnji doprinos od najmanje 200.000 dolara za potrebe gore pomenutih savetodavnih tela. Takođe, plaćaju i godišnju članarinu od 30.000 dolara.

Od 2005. godine, “Demokratska alijansa” je uplatila više od pola milijarde dolara raznim grupama, počevši od “Media Matters”, organizacije koja prati objave u medijima, kompaniji “Catalist” koja se bavi sakupljanjem podataka, kao i firmi “Centar za američki progres”. Sve ove kompanije tesno su povezane sa Hilari Klinton, navodi “Politiko”.

Pokvario Soroševe planove: Donald Tramp

Foto: ReutersPokvario Soroševe planove: Donald Tramp

Soros ne podnosi Trampa

Džordž Soros je aktivno bio uključen u kampanju tokom unutarstranačkih izbora, kada je samo za nadmetanja u Demokratskoj partiji donirao 25 miliona dolara. Tokom “prajmarisa” nazvao je republikanske kandidate Donalda Trampa i Teda Kruza “saradnicima Islamske države”. Iako se potom povukao iz kampanje, i retko dolazi na sastanke DA, njegovo pojavljivanje u Vašingtonu ukazuje na to da je “spreman da pomrsi račune Donaldu Trampu”, tvrdi američko izdanje “Politika”.

Uz to, “Demokratska alijansa” sumnja da su američki izbori hakovani, što uostalom govori i naziv konvencije: “Was the 2016 Election hacked?” (Da li su izbori 2016. hakovani?). Sada, Soros i njegovi saradnici imaju isti plan: kako hakovati Trampa.

Izvor: Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top