All for Joomla All for Webmasters
Politika

HILARI KLINTON POSTAVILA NOVI ULTIMATUM SRBIJI! Ako Beograd ne uradi ovo HARADINAJ I TAČI kreću!

Napetost na Severu Kosova se ne smiruje, građani na ulicama iskazali protest zbog nasilja ROSU.

Cilj Albanaca je da do 5. juna ove godine potpuno zauzmu sever Kosova i Metohije, a očigledno je da su za upad u srpske opštine imali saglasnost svojih mentora.

Da bi uspeli u nameri da ostvare kontrolu u srpskim opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, Albanci moraju ukloniti „prepreke“ koje ih mogu ometati u toj nameri. Iz tog ugla treba posmatrati hapšenje Srba i najavu novih akcija ozloglašene jedinice ROSU.

Početkom juna u Prištini će boraviti Vesli Klark i Klintonovi, koji su Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju naredili da dotad reši pitanje severa Kosova i Metohije.

Nebojša Čović, bivši predsednik Koordinacionog centra za KIM, očekuje da će slični incidenti biti ponovljeni, a provokacije, kako je rekao, mogu se intenzivirati u periodu od 5. do 12. juna.

 

foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

– Tada Priština pravi feštu povodom „oslobođenja“. Srbija bi trebalo da primeni „mere za odvraćanje“, slično kao kada Amerikanci pošalju nosač aviona za Iran i kažu da to rade zarad mira i odvraćanja – rekao je Čović i dodao da će Albanci kroz priču o borbi protiv kriminala pokušati da nastave etničko čišćenje Srba s KIM.

– Srbija treba da bude spremna i na najgoru varijantu, neke nove incidentne situacije, ali prošla su vremena kada bi neko mogao da nas bombarduje – kazao je Čović.

Srbi s Kosova i Metohije juče su okupljanjem u Severnoj Mitrovici u znak protesta zbog upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever i hapšenja Srba, još jednom pokazali da je nesalomiva njihova rešenost da ostanu „svoji na svome“. Poručili su i da je srpski narod na Kosovu i Metohiji pokazao hrabrost, slogu i jedinstvo.

Srđan Vulović, gradonačelnik Zubinog Potoka, gde je juče prilikom upada specijalaca kosovske policije bilo najdramatičnije, rekao je da tolike brutalnost i osionost nisu zapamćene u tom mestu. Kako je rekao, juče nije uhapšena nijedna osoba sa spiska takozvanih švercera, odnosno ljudi koji imaju veze s privrednim kriminalom, već je uhapšeno 11 građana koji nemaju veze s privredom i biznisom.

Pritom su, kaže, specijalci demolirali četiri kuće, jednu kafanu, 30 vozila, a uništeno je i šest kamiona.

„I na kraju su i pucali“, rekao je Vulović.

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top