All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

ŠOK ZAKON U HRVATSKOJ ZAPALIO JAVNOST: PORODICA BEZ DECE NIJE PORODICA! Potresan status jednog Hrvata će vas rasplakati!

Novi zakon o porodici koji se priprema u Hrvatskoj donosi niz novina na koje je javnost oštro reagovala. Po tom zakonu porodica bez dece nije porodica.

Kako prenose hrvatski mediji, predlog novog zakona o porodici koji je u sredu upućen u javnu raspravu prvi put donosi definiciju porodice i ona glasi:

“U smislu ovog Zakona porodicu čine: majka, otac i njihova deca, majka s detetom odnosno otac s detetom iako ne žive zajedno, te ostali srodnici koji s njima žive”.

I deo porodice u kojoj žive deca više neće biti porodica po novom zakonu, a radi se o deci koju odgajaju dve istospolne osobe. Iako po Zakonu o životnom partnerstvu onaj istospolni partner koji nije roditelj deteta ima u određenim uslovima pravo na tzv. partnerska prava, koja su gotovo izjednačena s roditeljskim, novi zakon jasno im poručuje da oni nisu porodica.

Na društvenim mrežama već su krenule burne rasprave.

Jedan tužan status napisao je korisnik Tvitera koji je hrvatsku Vladu upitao: “Povodom činjenice da je ženi i meni umrla ćerka, pa nemamo dece, znači li to da nismo porodica?”.

Jutarnji list i Vijesti.hr navode da u Evropi ima malo država koje su u svojim zakonodavtsvima definisale porodicu i dodaju da je to učinila sada Hrvatska ali na taj način da ako nema dece, nema ni porodice.

Sada se postavlja pitanje i da li su prema novoj definiciji, porodica bake i deke sa unucima koje odgajaju nakon što su im roditelji preminuli, navode hrvatski mediji.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top