All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ŠOK! PRINCEZU DAJANU JE UBIO ČOVEK SA BALKANA: Nova teorija zavere objašnjava učešće Borisa i saradnika u ubistvu veka!

Tog 31. avgusta 1997. godine ugasio se život iskonske princeze sveta. Ceo svet oplakivao je njenu preranu smrt, a Elton Džon je svoju pesmu “Kendl in d Vind” preradio u “Gudbaj, Ingliš Roze“. Ta pesma je postala drugi najprodavaniji singl svih vremena.

Teorija zavere u kojoj je princeza tragično izgubila život itekako ima veze sa Hrvatima. Tako bar tvrdi kanadski nedeljnik Globe. Po njima upravo “Boris” i njegova dva saradnika presudili su princezi. To je samo jedna od mnogih teorija po kojoj je princeza od Velsa izgubila život. I dan danas postoje nejasnoće o stvarnom uzroku smrti Dajane i ostalih osoba u autu, a među kojima je bio njen ljubavnik Dodi Al-Fajed. Jedini preživeli je telohranitelj Trevor Ris-Džons.

Dok jedni za smrt krive paparace koji su jurili za vozilom, drugi govore o činjenici da je vozač Pol bio pijan. Brojni dokumentarci detaljno razrađuju temu događaja, a nagađaju da je za parisku tragediju kriva i kraljevska porodica. Pre svega jer je Lejdi Di znala tajne koje bi ugrozile porodicu, a navodno su bili zgroženi njenom bliskošću sa osobama islamske veroispovesti.

Princeza Dajana je u trenutku smrti imala 36 godina. Samo pola sata nakon smrti pojavila se prva teorija zavere, i to kako je ubila britanska tajna služba MI6.

Jureći kako bi izbegli paparace, vozač Mercedesa klase S280 Henri Pol izgubio je kontrolu i udario u trinaesti stub tunela u Parizu. Dodi al-Fajed i vozač Pol poginuli su na mestu, a Dajana je bez svesti ležala na podu limuzine. Tunel je bio prepun paparaca i niko od njih nije pokušao da pomogne unesrećenima. Borili su se za što bolju fotografiju tragične nesreće.

Obnovljena istraga trajala je šest meseci i koštala više od 121 miliona evra. Londonska porota utvrdila je 2010. godine kako je za smrt britanske princeze i Dodija Al-Fajeda kriv pijani vozač, a pripomogli su i paparaci i činjenica da putnici u automobilu nisu bili vezani.

U ludačkoj jurnjavi kroz Pariz, koja je završila u podvožnjaku, smrt je bila slučajna. Film “Anloful kiling”, koji je, između ostalih, finansirao Muhamedal-Fajed, prikazan je u Kanu 2011. godine, a njegovo emitiranje bilo je zabranjeno u Britaniji. U filmu se govori kako su britanske i francuske vlasti pokrivale neugodne činjenice o nesreći, optužuje kraljicu Elizabetu II. i princezu Margaret da su “gangsteri u tijarama”. Nekoliko ljudi tvrdi da je ostavila poruku u kojoj govori da Charles planira da je ubije, i to u saobraćajnoj nesreći. Četiri godine kasnije je poginula.

“Moj muž planira ‘nesreću’ s mojim autom, kako bi se mogao da oženi”, navodno je rekla Dajana.

Govorila je kako ju je kraljevska porodica želi da smesti na psihijatriju. Osećala se sputano, a obitelj ju je zvala neposlušnom.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top