All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

SMRTONOSNA IGRA SE ŠIRI BALKANOM: Penju se na vozove, nebodere, litice…a onda ginu zbog slike na Instagramu (FOTO)

U poslednje vreme omladina je spremna na sve da uradi neobičan selfi, posebno da “koketira” sa opasnošću. Ovo su smrtonosne situacije

“Ultimativni selfi”, fotografisanje koje može da vas košta života, u svetu je sve popularnije, a u poslednje vreme sve je prisutnije i među našim tinejdžerima, koji bi za dobru fotografiju, ne razmišljajući, rizikovali i svoj život. U najnovijem trendu, oni se penju po vozovima da naprave fotografiju i tako rizikuju svoj život!

Takvi potezi često mogu da se završe neslavno, u šta nas uverava jučerašnji primer 17-godišnjaka koga je spržila struja dok je pravio selfi:

Sedamnaestogodišnjak se juče popeo na železnički vagon da bi napravio selfi, kada ga je udarila struja.

On je zadobio teške telesne povrede i hitno je zbrinut u niškoj bolnici. Srećom nije teže povređen. To nije jedini slučaj u Srbiji. Slično se desilo i 2014. godine tinejdžeru iz Čačka:

Momak (18) je videvši da je sve popularnije slikanje na vagonima, odlučio da nparavi takvu fotografiju u svom gradu. U junu 2014. godine, popeo se na vagon, i pri prvom koraku udarila ga je struja jačine 25.000 volti, što ima 150 veću jačinu od kućne utičnice.

Momak je tada dobio opekotine drugog i trećeg stepena, ali je na sreću preživeo. Verujemo da mu posle te nesreće nije palo na pamet novo “koketiranje” sa kamerom.

Slično se desilo i u aprilu ove godine dvojici momaka iz Pule. Pokušali su da naprave selfi na vagonu, a onda je jedan pao kao pokošen. Ubila ga je struja na vagonu, dok je drugog odbacila, nakon čega je završio u indukovanoj komi.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U septembru 2016.godine, dvojica šesnaestogodišnjaka iz Kumanova uradili su sličnu stvar. Popeli su se na vagon-kontejner teretnog voza kako bi napravili interesantan selfi, a onda je jedan od njih dodirnuo električni podvodnik. Struja mu je napravila ogromne opektotine.

Psiholog Aleksandar Šibul navodi da su ovakvim avanturama skloniji momci, u dobi od 18-21 godine:

– To uglavnom rade dečaci, nema osećaja straha, nisu svesni posledica koje mogu proisteći iz njihovih postupaka. To je tako užasno, ja često govorim deci i učim ih na praktičnim primerima šta je loše po njih. – navodi Šibul.

U svetu je postao sve i popularniji selfi sa mrtvima, ali srećom ovaj bizaran trend nije kod nas zavladao, ali jedan od diskutabilnih bio je selfi Nede Ukraden sa Usnijom Redžepovom nekoliko dana pred njenu smrt.

U eri sve veće popularnosti društvenih mreža i potrebe za čestim objavljivanjem najluđih fotografija, na godišnjem nivou smrt zbog selfija postala je češća nego smrt od ajkule.

Zavisnici od Instagrama su shvatili da za dobru sliku i folovere, moraju da daju sve od sebe.

Tako često viđamo najluđe fotografije, koje ne bismo bili spremni da napravimo, pa čak ni da nam neko plati. Ali pogledajte neke koje će vam zaustaviti dah:

 

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top