All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U BIJELOM POLJU ŠOKIRAO REGION: U masovnoj tuči srednjoškolaca povređena 3 učenika i pomoćnik direktora!

Učenicima za koje se dokaže da su učestvovali u tuči u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi u Bijelom Polju preti isključenje, saopšteno je iz te škole.

Troje učenika i pomoćnik direktora zadobili su lakše telesne povrede u jednoj od najmasovnijih tuča, koja se desila posle velikog odmora u toj školi.

Povređeni su sedamnaestogodišnjaci A. F., U. J. i A. B., kao i pomoćnik direktora Miladin Peković (53), koji je zadobio ogrebotine dok je pokušavao da razdvoji zavađene učenike.

Iz policije je saopšteno da su “prikupljena obaveštenja od ukupno 15 lica”.

“Obaveštenja su prikupljena od 12 maloletnih lica u prisustvu zakonskih staratelja – roditelja, od jednog punoletnog učenika i dva zaposlena u školi”, kazali su iz policije.

Juče su u školi, u prisustvu roditelja, pedagoga, sekretara škole i razrednih starešina saslušavani učenici koji su učestvovali ili bili prisutni kada se tuča dogodila.

Pomoćnik direktora Peković je kazao da će se škola ozbiljno pozabaviti ovim problemom vršnjačkog nasilja i preduzeti sve zakonom propisane mere.

“Tuča je započela iznenada posle velikog odmora. Za sada se samo nagađa šta je uzrok. Učenici koji su prisustvovali tuči su ispričali da je sve krenulo bezazlenom prepirkom oko guranja na ulasku u školu”, kazao je Peković.

On je pojasnio da su uzete izjave učenika i održane sednice odeljenskih veća sa predlozima za vaspitne mere, koje usvaja nastavničko veće.

“Nadamo se da će kompletna procedura biti završena do kraja sedmice”, kazao je Peković.

Podsetio je da je tuča najteži oblik prekršajne discipline u školi, i da će nakon zakonske procedure i predloga odeljenskih veća, nastavničko veće odlučiti o kaznama, uključujući i isključenja iz škole.

“Cilj je da svu decu zaštitimo od vršnjačkog nasilja kako bi škola, kao i do sada, bila sigurno mesto za boravak učenika”, kazao je Peković.

(dijaspora.news/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top