All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Slovenija presekla: Nećemo više paradajz turiste, hoćemo samo one sa dubokim džepom

Kako tvrde, Slovenija nije primerena za masovni turizam

U sklopu strategije kojom želi u iduće četiri godine za trećinu da poveća turistički priliv na tri milijarde evra, Slovenija jača ulaganja u tzv. butik turizam, usredsređen na bogatije turiste.

Evropa i Amerika glavna su tržišta koje Slovenija cilja tom kampanjom kako bi privukla goste koji imaju veće zahteva od prosečnog turiste i doživljaj su spremni da plate više.

Slovenska turistička organizacija ovih dana predstavlja svoju ponudu na velikom turističkom sajmu u Las Vegasu, a raspisala je i konkurs kojim traži partnere za promotivnu akciju na evropskom tržištu.

STO je objavila da se traži poslovni partner za oglašavanje Slovenije turistima višeg platežnog staleža na tržištima Austrije, država Beneluksa, Francuske i Švicarske, piše Jutarnji.

– Želimo povećati prepoznatljivost i ugled Slovenije i privući turiste s višim primanjima. Slovenija zbog svoje ograničene teritorije i postojećih kapaciteta infrastrukture nije primerena za masovni turizam – naveli su u Slovenskoj turističkoj organizaciji.

Prema nekim istraživanjima u inostranstvu, prosečna stopa luksuznih i “butik” putovanja u svetu u idućih će deset godina rasti stopom od 6,2 odsto godišnje, znatno više od opšte stope rasta turističkih putovanja koja će iznositi 4,8 posto.

Veći broj takvih turista nego do sada ubuduće je moguće očekivati i iz Brazila, Rusije, Indije i Kine, iako će bogatiji turisti koji odsedaju u hotelima s pet zvezdica i traže posebne događaje i dalje dolaziti većinom iz Amerike i Europe, procenjuju slovenski turistički radnici.

(Dijaspora.news/hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top