All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Slikarsko čudo iz Beograda – svetski mediji pišu o ovom dečaku

Kad ste slikar i to još tinejdžer iz Beograda, a o vama već pišu najpoznatiji svetski portali, to je siguran znak da ste već na pola puta do uspeha.

Njegovo ime je Dušan Krtolica, ima 16 godina i živi u Beogradu. Kako kaže, crteži su njegova najveća strast, dok svoju inspiraciju najviše pronalazi u prirodi.

Najviše ga fasciniraju životinje i njihova velika raznolikost, kao i njihova neverovatna sposobnost da se prilagode životu u mnogim različitim sredinama.
Prema Dušanovim rečima, počeo je sam da crta kada je imao 2 godine, a do danas je imao šest samostalnih izložbi i učestvovao je u mnogim TV emisijama u kojima je govorio o svom radu.

Sa 13 godina je pisao i sam ilustrovao enciklopediju praistorijskog sveta, koja je objavljena kod nas. Knjiga mu je prevedena na engleski i trenutno se nalazi u fazi potrage za novim izdavačem. Kako sam kaže, za njegov rad postoje veliki interesi, pa njegovi crteži nalaze kupce širom celog sveta.

O Dušani su do sada pisali neki od najpoznatijih svetskih portala poput Bored Pande i Hafington posta, a njegov rad možete pratiti na njegovoj Fejsbuk stranici po imenu Dušan Krtolica – Dino Boj.

 

 

dijaspora.news/blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top