All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Skandal iz Larnake šokirao Srbiju: Grčki carinik pravio haos, urlao na srpsku decu i vodiče (FOTO)

On bi tek danas trebalo da se vrati za Beograd, zajedno sa suprugom i najstarijom devojčicom iz grupe, za koje nije bilo mesta u avionima koji su poslati po njih

Drama u Larnaki srećno je okončana, deca su juče ujutro doputovala na Aerodrom “Nikola Tesla”, ali domaća javnost i pojedinci su za sve okrivili Dejana Tošića, direktora KUD “Izvor”, umesto grčkog carinika koji je napravio celu zbrku na aerodromu na Kipru.

– Šta da vam kažem, javnost je mene okrivila za sve, a kako sam ja mogao da utičem na mozak tog carinika. Verujte mi, za proteklih 19 godina nikada nisam imao ovakav problem, a gostovali smo svuda, preko Izraela, Tunisa, Dubaija, Italije, Francuske, Grčke – kaže Tošić.

On bi tek danas trebalo da se vrati za Beograd, zajedno sa suprugom i najstarijom devojčicom iz grupe, za koje nije bilo mesta u avionima koji su poslati po njih.

Kako Tošić objašnjava, prvi deo grupe od osmoro dece već je prošao granicu, kada je naišao treći carinik i odvojio ih sa strane

– Počeo je da viče na nas kako možemo da idemo da igramo u turski deo Kipra, napravio je celu zbrku, iako smo mi uredno imali sve papire. Pa u tom trenutku su prolazila deca iz jednog ansambla iz Bugarske, koji je takođe trebalo da nastupa na istom festivalu.

– Kada sam pitao zašto njih ne zaustavi, objasnio mi je da oni imaju pasoše EU, a mi nemamo. Odmah sam zvao organizatore festivala, a oni su alarmirali UN i Unesco jer nisu imali pravo da nam zabrane prolazak – navodi Tošić.

Na pitanje da li se plaši da će zbog cele situacije imati probleme, odgovara:

– Ne plašim se jer ja nisam mogao ni da pretpostavim da će ovo da se desi. KUD “Sveti Sava” je bio više puta na istom festivalu i nisu imali problema, i mi smo od njih dobili pozitivno pismo za festival – završava Tošić.

Naglašava da su ljudi iz ambasade bili tu da pruže podršku, ali nisu mogli da utiču na ponašanje grčkih službenika.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top