All for Joomla All for Webmasters
hronika

SESTRE NISU IZDRŽALE! Poznato kako je došlo do UŽASNE NESREĆE U NOVOM SADU! NISU IMALE ŠANSE

Ljiljana Matić (62) je bila za volanom kada joj je u vožnji ispao telefon. Pokušala je da ga podigne, za trenutak izgubila kontrolu, prešla u suprotnu traku i direktno udarila “alfa romeo”! Ljiljana je na mestu poginula, kao i sestre Vida (21) i Dobrila (27) Milić, koje su bile putnice u “alfi”. Vozač ovog auta Nebojša Aleksić (27) teško je povređen i lekari se bore za njegov život.

Najpre se mislilo da je Matićeva neoprezno krenula u preticanje kada je izazvala tragičan sudar.

– Kasnije se, međutim, pokazalo da joj je pažnju odvukao telefon, koji joj je ispao u vožnji, pa je slučajno okrenula volan “opela” ulevo i skrenula u suprotnu traku. U tom trenutku u susret joj je naišao vozač “alfe”, koji nije uspeo da izbegne sudar i desila se tragedija – kaže sagovornik blizak istrazi.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204508298498967&set=a.1463637242411&type=3

Prema rečima doktorke Ivane Ramović, tri žene su na mestu poginule, a muškarac je zadobio teške povrede i u svesnom je stanju prevezen u novosadski Urgentni centar.

 

Gepostet von Dobrila Milic am Sonntag, 20. Januar 2019

– Posle dijagnostike i ukazane medicinske pomoći pacijent je smešten na Odeljenje anestezije i intenzivne terapije radi daljeg praćenja. Pod stalnim je nadzorom lekara – kaže Ramovićeva.

Prema rečima očevidaca nesreći je verovatno kumovala i velika brzina kojom su se kretala oba automobila.

– Na toj deonici je ravan i pregledan put, vidljivost je bila odlična, ali šta vredi kada se ne poštuju ograničenja brzine. Da su sporije vozili, možda bi i preživeli. Svakodnevno ovde prolazim i svačega sam se nagledao! Ljudi voze brzo, nepažljivo i rizično pretiču, amnogi jednom rukom drže volan, a drugom telefon – ističe ovaj očevidac.

Inače, upotreba telefona tokom vožnje strogo je zabranjena Zakonom o bezbednosti saobraćaja, osim ako vozač koristi “hendsfri”, koji omogućava razgovor bez korišćenja ruku.

Zabranjeno je čak i fotografisanje dok je vozilo zaustavljeno na semaforu ili u saobraćajnoj gužvi.

Statistika pokazuje da su šanse za udes čak četiri puta veće ukoliko vozač tokom vožnje priča s nekim preko telefona, držeći ga u ruci. Ovaj rizik je čak duplo veći ako se u toku vožnje kucaju poruke ili surfuje internetom.

Za nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje kazna može biti do 10.000 dinara.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top