All for Joomla All for Webmasters
Srbija

SASTANAK Vučić i generalni sekretar NATO Stoltenberg danas u Briselu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u sedištu NATO u Briselu sa šefom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

Severnoatlantska alijansa u potpunosti poštuje politiku neutralnosti Srbije, poručuju iz sedišta NATO pred današnji sastanak premijera Vučića i generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.

“U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu suverenih zemalja da same donose odluke”, poručio je zvaničnik NATO i istakao da očekuje da će osnovna tema razgovora dvojice zvaničnika biti saradnja Srbije i Alijanse.

Foto: APFoto: AP

“NATO i Srbija dele iste bezbednosne izazove i vrednosti. Mi pozdravljamo produbljivanje kako političkog dijaloga, tako i praktične saradnje sa Srbijom na pitanjima koja su od zajedničkog interesa”, istakao je taj zvaničnik NATO.

Prema istim izvoru, Severnoatlantska alijansa naglašava da pozdravlja i napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine, kome posreduje EU.

“NATO će nastaviti da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu”, zaključio je NATO zvaničnik.

Iz Alijanse takođe podsećaju da je generalni sekretar NATO posetio Beograd u novembru 2015. godine, kada se sastao sa premijerom Vučićem.

Dodaje se da je Srbija u januaru 2015. godine usaglasila Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP) sa NATO, što je dovelo dubljeg dijaloga i praktične saradnje, prvenstveno u oblasti reforme odbrane.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top