All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ŠAMPIONKA KOJA SE OKITILA IVANINIM ZLATOM: Britni Ris: Srbi, prebolite i pustite me na miru!

Svetska šampionka u skoku u dalj, Amerikanka Britni Ris, prilično oštro je reagovala na poruku našeg TV komentatora, Milojka Pantića, u kojoj je naveo da je u toj disciplini na prvenstvu planete u Londonu najbolja bila Ivana Španović.

 Podsetimo, Britni Ris je skočila 7,02 metra i tako stigla do zlata, a uz nju su na pobedničkom postolju bile i Ruskinja Darija Klišina sa preskočenih sedam metara, te druga Amerikanka, Tijana Bartoleta sa 6,97.
Osvajačice medalja u skoku u dalj na šampionatu planete u Londonu

Foto: Tanjug/APOsvajačice medalja u skoku u dalj na šampionatu planete u Londonu

Španovićeva je u poslednjoj, šestoj seriji finala skočila dalje od njih, ali su sudije merenjem utvrdile da postoji “mala distorzija peska iza nje”, pa su umesto ostvarenja većeg od sedam metara, svakako dovoljnog za zlato, izmerili 6,91, pravdajući se da je do toga verovatno došlo jer joj se otkačila etiketa sa takmičarskim brojem. Tako je najbolji skok naše atletičarke bio onaj iz druge serije, 6,96, usled čega je ostala bez medalje u Londonu.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Pantić se na Tviteru obratio svetskoj šampionki porukom: “Ne znam kako je zaspati kada znaš da si najbolji, a ne piše Ivana Španović. Spavaš li mirno, Britni Ris?”. Na njen odgovor se nije dugo čekalo:

“Vi, ljudi, od nje pravite jadnog gubitnika… Takve stvari se uvek dešavaju… Prebolite to i ostavite me na miru!!!”, napisala je Britni Ris.

Na to joj je Milojko Pantić odgovorio: “Pobede nisu samo medalje. Ti si velika šampinka, dokaži i da si velika žena i da ovoga puta nisi skočila dalje”.

Atletski savez Srbije je, podsetimo, zbog pomenutog epiloga finala skoka u dalj u ženskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu u Londonu, najavio da će uputiti tužbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

(dijaspora.news/blic.sport.rs/Darko Nikolić)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top