All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Samo JEDAN GRAM ovog voća će vam ubiti želju za nezdravom hranom

Moguće je “skinuti se” sa brze i nezdrave hrane uz pomoć samo jedne namirnice

Sledeći put kada posegnete za čizburgerom ili kesicom čipsa probajte da ubijete želju za nezdravom hranom uz pomoć suvog grožđa.

Ukoliko zvaćete samo jedno zrno suvog grožda nekoliko minuta, smanjićete vašu žudnju za brzom hranom. Ako želite da probate ovaj trik sve što vam treba je zrno suvog grožđa. Prvo ga gledajte i uočite kako je osušeno, zatim ga pomirišite i osetite čulom mirisa njegovu aromu.

Stavite zrno u usta i jezikom ispitujte njegove nabore. Onda polako žvaćite zrno i uživajte u njegovom slatkastom ukusu. Progutajte i zamislite kako zrno lagano putuje do želuca. Tada se zapitajte šta vašem telu zapravo treba, da li ste stvarno toliko gladni da ne možete da sačekate normalan obrok već morate odmah do pekare ili po pljeskavicu.

Ukoliko primenite ovu vežbu, dolazi do normalizovanja rada srca i normalnog disanja što dovodi do povećanja antianksioznih neurotransmitera GABA koji su zaduženi za stabilizaciju apetita. Ukoliko se pitate zašto baš zrno grožđa to je zbog njegove zanimljive teksture kada je osušeno i njegovog ukusa koji prolazi kroz nekoliko aroma. U slučaju da nemate grožđe, mali zalogaj čega god pa i čokolade, može da vam pomogne.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top