All for Joomla All for Webmasters
Srbija

ŠAMAR TAČIJU! NATO protiv formiranja “Vojske Kosova”: Vučić razgovarao sa Stoltenbergom

U telefonskom razgovoru srpskog premijera Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO-aJensa Stoltenberga Srbiji je potvrđeno da se NATO protivi formiranju vojske Kosova.

Stoltenberg je preneo premijeru Vučiću i da je NATO zvanično upozorio prištinske zvaničnike da se ta organizacija protivi formiranju vojske Kosova, što je poslednjih dana najavljivao kosovski predsednik Hašim Tači.

Vučić je zahvalio na takvoj reakciji i rekao da će Srbija sve učiniti da se sačuva mir i stabilnost, saznaje RTS.

Prethodno je premijer izjavio da je veoma zadovoljan reagovanjem SAD i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga po pitanju formiranja vojske Kosova.

Precizirao je da je sa američkim zvaničnicima razgovarao pre dijaloga sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, s kojim se juče čuo telefonom.

Stoltenberg je telefonski razgovarao i sa prištinskim zvaničnicima Isom Mustafom i Hašimom Tačijem. Upozorio ih je na štetnost jednostranih odluka u vezi sa formiranjem kosovske vojske, saopšteno je u sedištu Alijanse u Briselu.

Podsetio ih je da će podrška koju je NATO do sada pružao razvoju profesionalnih kapaciteta Kosovskih bezbednosnih snaga biti dovedena u pitanje, ako predlog o formiranju kosovske vojske bude usvojen u sadašnjoj formi.

Međutim, Hašim Tači je poručio da će Priština bez obzira na reakciju NATO-a i SAD nastaviti da radi na promeni mandata Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage.

(Dijaspora/rts.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top