All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

SAMA BRINE O 53 GODINE STARIJEM MUŽU: Dečaci (12 i 14) ne idu u školu, nema novca za PREVOZ DO ŠKOLE

Nakon što su im kupili kravu i motornu testeru, a humanitarac Hido Muratović više puta donosio namirnice, odeću i obuću, porodica Murić iz zabitog sela Stup na granici Srbije i Crne Gore, ponovo bije bitku “za hleb” i golo preživljavanje.

Pre samo nekoliko dana Mihrija Murić (33), koja sama brine o 53 godine starijem i šlogiranom suprugu Andulahu (86) i njihovoj deci Ernesu (14) i Enesu (12) telefonom je pozvala Hida Muratovića i plačući tražila da joj pošalje makar džak brašna.

– Motornom testerom ove jeseni nisam mogla ništa da zaradim. Sve što smo imali potrošili smo i ostali smo bez parčeta hleba u kući. Deca su zaspala bez večere, gladni su, ne mogu da kupim ni pelene šlogiranom suprugu, koji je pao u postelju i više ne može da ustane – jadala se Mihrija poznatom humanitarcu i molila za pomoć.

Već sutradan Mihriji i njenoj porodici autobusom je upućeno 100 kilograma brašna koje je donirao Novopazarac, Mirsad Rebronja, deset litara zejtina i mnogo drugih namirnica.

Poslate su im pelene za Abdulaha i paket sredstava za higijenu. Odahnuli su, jer bar privremeno neće gladovati.

– Na ivici smo opstanka. Spremna sam da obavljam i najteže poslove, samo da ih ima. Po neki evro zaradim kao drvoseča, jer na rukama iznosim drva iz šume, ali je to nedovoljno za naše preživljavanje. Pošto Ernesu i Enesu nisam mogla da platim kombi-prevoz do deset kilometara udaljene škole u Baću, oni danima ne pohađaju nastavu. Razmišljam i da prekinem njihovo dalje školovanje, znam da ću ih tako “osakatiti”, ali nama su sada hleb i opstanak važniji od svega drugog, pa i od škole – žali se Mihrija.

Zahvaljujući Hidu Muratoviću, koji je odmah alarmirao nekoliko čitalaca “Vesti”, dokazanih dobrotvora, Mihriji, Abdulahu i njihovim sinovima odmah je stigla i “prva pomoć” od 100 evra i 50 švajcarskih franaka.

– Potrošićemo ovaj za nas veliki novac za hranu i Abdulahove lekove, ako šta pretekne, kupiću sinovima tople jakne i čizme. Učiniću sve da se ponovo vrate u školu. Hvala dobrim ljudima koji su nam ranije, a i evo sada, kada nam je najteže, ponovo pomogli. Bojim se, bićemo u nevolji sve dok Ernes i Enes ne ojačaju i ne budu mogi sami da zarade – ističe hrabra Mihrija.

– Murići su u teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji, moramo im pomoći da bar ne gladuju i da deca idu u školu. Divim se Mihriji, njenoj snazi i upornosti. Mnogo muškaraca ne bi izdržalo ono što ona izdržava. Možda je u životu mogla i drugačije, ali to je stvar sudbine. Svako ima svoj put, pomozimo joj da istraje na tom njenom putu – poručuje  humanitarac Hido Muratović.

(Dijaspora.news Sandžaklive.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top