All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

KAD SE HRVATI I SRBI SLOŽE: Dva vukovarska fudbalska kluba se ujedinila za pomoć bolesnom VASILIJU

Pod sloganom “Za Vasu”, ovi momci su svojim primerom pokazali da Vukovar nisu samo razbijene dvojezične ploče, stranačka prepucavanja, podmetanja, protesti…

Da iz Vukovara može da stigne jedna divna priča o zajedničkoj borbi dva zakleta fudbalskaprotivnika, “hrvatskog” HNK Vukovar ‘91 i “srpskog” NK Vuteks Sloga, potvrđuje utakmica koju su odigrali u humanitarne svrhe i tako pomogli Vasiliju Sentivancu (17) koji je obolio od leukemije.

Pod sloganom “Za Vasu”, ovi momci su svojim primerom pokazali da Vukovar nisu samo razbijene dvojezične ploče, stranačka prepucavanja, podmetanja, protesti…  Naravno, rezulatat je ostao u drugom planu, jer je cilj utakmice bio da se pokaže da Vasa nije sam, i da se za njegov život vredi boriti zajedničkim snagama i bez podela.

Slavko Baketa, iz Fudbalske škole Mali Vukovarac, koja je sastavni deo HNK Vukovar ‘91, rekao je da kod njih inače nema govora o nacionalnosti.

– Svaki naš član je pre svega naš igrač, bez obzira da li je reč o o Hrvatu, Srbinu… Uostalom, tokom godina imali smo više igrača srpske nacionalnosti, a neki su bili i kapetani – rekao je Baketa, dok je kapetan suparničkog kluba Danijel Spasić, igrač koji je nosio dres i HNK Vukovara 1991, rekao da je oba dresa promenio i Vasilije.

 

Naime, on je bio igrao za NK Vuteks Sloge, a i pre toga je bio u timu HNK Vukovar 1991.

– U akciju se se uključile škole i učenici, pa je na utakmici bilo puno ljudi. Dugo tako nešto nije viđeno u Vukovaru – rekao je Danijel za Lokalni.hr.

Inače, inicijator turnira je hrvastki branitelj Davor Tomić.

– Utakmica je organizirana kako bismo pomogli Vasiliju Sentivancu (17), koji je obolio od akutne leukemije, i njegovoj porodici. S njegovim ocem, koji je Srbin po nacionalnosti, godinama sam radio i ova utakmica samo je jedan od rezultata tog prijateljstva. Želimo pomoći koliko možemo tome mladiću koji je igrao za oba kluba! – rekao je on.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top