All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

RUSIJA I SAD NA IVICI RATA: Amerikanci upali u trgovinsko predstavništvo u Vašingtonu, iz Moskve oštar protest!

U trgovinskom predstavništvu Rusije u Vašingtonu vrši se pretres, prenosi dopisnik RIA Novosti s mjesta događaja

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da američke specijalne službe namjeravaju da 2. septembra pretraže generalni konzulat Rusije u San Francisku, uključujući stanove saradnika diplomatskog predstavništva.

Stejt department SAD je odbio da komentariše ovu informaciju.

Predstavnik Ambasade Rusije Nikolaj Lahonin saopštio je da će pretraživanje trgovinskog predstavništva SAD u Vašingtonu početi u 21.00 sat po moskovskom (oko 14.00 po lokalnom vremenu).

Stejt department je zatražio da se do 2. septembra zatvori Konzulat Rusije u San Francisku, kao i dva zdanja trgovinskog predstavništva Rusije u Vašingtonu i Njujorku.

Ruske vlasti pozvale su danas na razgovor zamjenika američkog ambasadora u Moskvi na razgovor, optužujući SAD da žele da pretresu prostorije ruske konzularne misije u Vašingtonu.

“Pozvali smo na razgovor zamjenika američkog ambasadora u Moskvi Entonija Godfrija. Uručeno mu je protestno pismo u vezi sa željom američkih vlasti da pretresu prostorije ruske konzularne misije u Vašingtonu”, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova i dodalo da je ta zgrada u vlasništvu ruske države i da ima diplomatski imunitet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top