All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

RUSI ODBRUSILI PLENKOVIĆU: Hrvatska je problem sa teritorijom rešila PROGONOM 250.000 SRBA

Predlog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića tokom posete Kijevu vezan za iskustva Hrvatske o mirnoj reintegraciji okupiranih područja, što bi se moglo primeniti na područja Donjeck i Lugansk, naišao je na oštre kritike Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Andrej Plenković, premijer Hrvatske

Foto: Youtube / youtubeAndrej Plenković, premijer Hrvatske

Osim što predlog nazivaju besperspektivnim, Rusi prozivaju hrvatsku vladu koja, kako kažu, treba da se pozabavi rešavanjem ličnih hroničnih problema, posebno vezanih za prava Srba i ostale nacionalne manjine, piše zagrebački “Večernji list“.

 Kako se navodi na zvaničnim stranicama ministarstva, pomenuti besperspektivni predlozi nailaze na ozbiljnu zabrinutost Rusije jer odvraćaju pažnju Kijeva sa ukrajinske obaveze prema sporazumu iz Minska.
Tamo je precizno označeno šta je potrebno učiniti da bi se regulisao problem Donjecka i Luganska na istoku Ukrajine gde su stvorene paradržave, navode u ruskom ministarstvu.

Saveti stranih “konsultanata”, tvrde u ruskom ministarstvu, mogu stvoriti iluziju da se problem paradržavnih tvorevina može rešiti nasiljem. U ministarstvu navode u da je “cena hrvatske integracije svoje teritorije bila progon 250.000 Srba”.

U Ministarstvu naglašavaju i da se hrvatski predlog mirne integracije odnosi i na Krim, koji je pripojen Rusiji na osnovu slobodne volje iskazane na referendumu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top