All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

REGION ŠOKIRAN STATUSOM JEDNOG HRVATA: Iznajmljuje decu preko interneta da bi dobio socijalnu pomoć?!

J. M, Hrvat koji živi u Švedskoj, navodno je putem Fejsbuka tražio da pozajmi troje netučene, neokupane dece koja nisu debela kako bi obmanuo socijalne službe u toj skandinavskoj zemlji i mesečno na ime dečjeg dodatka inkasirao 400 evra!

Ova objava na društvenoj mreži Fejsbuk uzdrmala je čitav Balkan, a J. M, koji je u Švedsku, kako kaže, dospeo kao politički imigrant, roditeljima za ovu trampu nudi 60 evra naknade!

Inače socijalne zaštite, ostvaruje se kroz različite vrste socijalnih davanja kako bi se, kako oni navode, svim građanima omogućio pristojan nivo života, a Hrvat J. M. je očigledno sve to i te kako dobro iskoristio.

 

Prema onome što navodi u svom pozivu upućenom roditeljima spremnim da pozajme svoju dečicu, on je varao Šveđane i ranije, jer svoje dece nema, ali je redovno na ime dečjeg dodatka uzimao pare od njih.

 

FOTO: PROFIMEDIA

“Pozdrav. Hitno potrebna pomoć od ljudi dobrog srca. Čovek od kog sam inače iznajmljivao decu kako bih ostvario pravo na dečji dodatak se odselio, tako da mi treba neko ko ima troje dece od 14, 11 i sedam godina da u četvrtak dovede decu u „Huddinge“. Ja ću uvesti decu unutra i biti sa njima 10 minuta. Deca će dobiti po sladoled, a roditelji uobičajenih 15 odsto. Ne sarađujem s amaterima, znači, decu ne dovodite u markiranoj odeći, kao što je to uradio jedan član ove grupe nedavno, ali nećemo o imenima,” navodi se na početku objave.

 

Josip ima i pomalo neobične uslove – deca ne treba da budu „tučena“, sređena, debela i okupana!

 

“Ne kupati decu i ne sređivati ih ko da idu na misu. Debela deca ne dolaze u obzir. Mobilne telefone ću im ja dati ispred socijalnog, stare „nokije“, deca će imati petominutnu obuku služenja telefonom sa dugmićima. Nemojte slučajno da neko dovede decu, a da ih tuče, pa kad pita socijalac: „Je l’ vas tuče tata?“, da kažu: „Tuče, tuče“. Zlato, srebro, platina na deci strogo zabranjeni, mogu imati one narukvice od vune što sama pletu”, navodi J. M. i dodaje da će sva dodatna pitanja i nejasnoće razjasniti tokom telefonskog razgovora.

 

J. M. sada tvrdi da se sve to zapravo dogodilo u njegovoj glavi i da se šalio, međutim, nije umeo da  objasni zbog čega se na takav način oglasio putem Fejsbuka.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top