All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Raširenih ruku čekaju zemljake

Kulturno-umetničko društvo Jugos i naša zajednica u Minhenu raširenih ruku čekaju učesnike ovogodišnje 26. Savezne smotre srpskog folklora u Nemačkoj koji organizuje Savez srpskih udruženja Nemačke (SSUN). Olivera Miljanić, predsednica Jugosa, ističe da je sve spremno za nastup 20 društava u takmičarskom i tri društva u revijalnom delu Smotre sa oko 650 igrača.

Smotra će, uz medijsko pokroviteljstvo “Vesti”, biti održana u TSV Feldmoching
(Mehrzweckhalle), Georg-Zech-Allee 17 u kojoj je montirana bina veličine 10 x 12 metara, a u dvorani ima mesta za sedenje 850 posetilaca. Za sva društva obezbeđene su odgovarajuće prostorije za smeštaj i presvlačenje folkloraša.

– Obezbedili smo sve ono što je u saradnji sa organizatorom SSUN dogovoreno. Uz svako društvo će stalno biti po dvojica naših članova. Obezbedili smo posnu i mrsnu hranu za učesnike i goste, a naši članovi koji ne igraju u subotu, 6. aprila, angažovani su na poslovima organizacije. Za autobuse koji će dovesti folkloraše i njihove pratioce obezbedili smo dovoljno prostora za parkiranje, a tu je i prostor za automobile. Želim da sva društva i njihovi članovi srećno stignu u Minhen, da se svi zajedno lepo družimo i da se tako vrate kućama. Mi ćemo učiniti sve da budemo dobri domaćini – kaže Olivera Miljanić.

Program Savezne smotre počeće u 16.00, a vodiće ga Zvezdan Đurić. Za organizovanje tehničkih proba zadužen je naš Ivica Zlatanović. Zanimljivo je da će na Smotri posle 10 godina pauze nastupiti KUD Mladost iz Hamburga sa igračima u takmičarskom i revijalnom delu programa.

dijaspora.news/vest-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top