All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

PUTINOV RECEPT: Kakav je Vladimirov dan, šta jede, pije i šta radi iz sata u sat. Ne biste pogodili koliko ima godina a ovako izgleda (FOTO)

Putin ustaje kasno ujutru, doručkuje tek oko podneva, a radi do kasno u noć…

“Ako želite da nasmejete Vladimira Putina, dajte mu opasnog psa i jaja od prepelice”. Ovi, ali i još mnogi drugi intimni podaci o ruskom predsedniku osvanuli su u knjizi “Krhka imperija: Kako se Rusija zaljubila i odljubila od Vladimira Putina” autora Ben Jude, u kojoj je objavio rezultate trogodišnjeg istraživanja i analiziranja jednog od najmoćnijih ljudi na planeti.

Kako se mnogi pitaju na koji način ovaj 64-ogodišnjak i u srednjim godinama izgleda tako moćno i zategnuto, razlog leži u njegovoj dnevnoj rutini od koje ne odustaje.

Ovako izgleda jedan dan u životu Vladimira Putina:

Putin ustaje kasno ujutru, a doručkuje tek oko podneva. Obično pojede veliki omlet ili veliku činiju kaše sa prepeličjim jajima i voćnim sokom, a svi sastojci redovno stižu sa imanja ruskog patrijarha Kirila, verskog lidera Rusije.

Kada završi svoj obrok, Putin pije kafu. Zatim sledi vreme za jutarnje vežbanje, uglavnom u vidu dvočasovnog plivanja, tokom kojeg “Putin najviše razmišlja o državničkim pitanjima Rusije”, piše Juda u svojoj knjizi.

Kada završi sa plivanjem, sledi dizanje tegova u teretani. Ova jutarnja gimnastika glavni je razlog zbog kojeg i dalje izgleda fenomenalno i snažno.

 

Prošle godine je čak u teretani tokom ovih vežbi uslikan sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, a sportska oprema predsednika Rusije košta tričavih 3.000 evra.

Prema informacijama iz “Krhke imperije”, Putin je vrlo konzervativan i teško menja svoje navike. Pa tako najviše voli odela specijalno pravljena za njega, Valentino kravate i modne brendove Kiton i Brioni.

Ruski predsednik na svoje mesto dolazi tek u rano popodne, a prvo što uradi je da sedne za svoj sto da pročita sve dnevne izveštaje, koji se sastoje od informacija domaćih obaveštajnih službi, stranih obaveštajnih službi, presklipinga medija i ostalih izveštaja i dnevnog rasporeda. Umesto kompjutera i modernih tehnologija, Putin preferira urednu papirologiju i telefonske razgovore, kao i knjige.

 

Kako je svojevrsna “noćna ptica”, Putin radi do kasno, a najbistrije misli upravo kada svi odu na spavanje, otkriva pomenuta knjiga.

Kada putuje, raspored i organizacija oko ruskog predsednika još su strožiji. Gde god da odseda, sve od posteljine do toalet papira i činija za voće, mora biti promenjeno pre njegove upotrebe. On takođe nikada ne uzima hranu koju prethodno nisu odobrili stručnjaci iz Kremlja.

 

Iako najviše voli da jede sladoled od pistaća, ipak tokom putovanja Putin nikada ne jede mlečne proizvode. Takođe, nikada ne konzumira alkohol, osim na zvaničnim prijemima.

Vikendom se najčešće trudi da se što više oslobodi obaveza, kako bi mogao da se posveti časovima engleskog jezika, a nedeljom ponekad ide u crkvu na ispovedanje.

 

Na svakih nekoliko vikenda, mora da nađe vreme za svoju omiljenu “vanrednu” aktivnost – hokej, budući a ga ne igra samo rekreativno, već učestvuje kao član tima u jednoj od ruskih liga.

 

Putin takođe jako voli životinje, posebno pse, kojih ima čak tri: 15-ogodišnjeg crnog labradora Konija, akitu koja se zove Jume i karakačanskog psa Bafija.

 

O koncu svega, ruski predsednik najviše voli da vreme provodi u svojoj rezidenciji Novo-Ogarjovo, 25 kilometara udaljenoj od Moskve, ili na svom imanju blizu Crnog mora, piše Independent.

 

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top