All for Joomla All for Webmasters
Društvo

EKSKLUZIVNO! POZNATE LIČNOSTI UHVAĆENE KAKO KUPUJU ŠVERCOVANE STVARI: Dve glumice i političar u crnoj knjizi šanera!

Otkrivamo… Crna knjiga nađena u luksuznom stanu u Beogradu otkrila je da su krpice i papuče, čija je cena išla do nekoliko hiljada evra, kupovale umetnice, kao i poznati političar.

U velikoj akciji Prvog osnovnog tužilaštva i poreske policije otkriven je luksuzno opremljen stan u centru Beograda u kom su firmiranu garderobu najpoznatijih svetskih brendova kupovale dve glumice i jedan političar!

Kako Kurir saznaje, u stanu koji je podseća na izložbeni salon preuređen u prodajni prostor zaplenjena je garderoba sa etiketama brendova „balensijaga“, „brunelo“, „šanel“, „guči“, „džast kavali“, ali i crna knjiga, u kojoj je vlasnik precizno vodio evidenciju o kupcima i prodatim komadima.

 

 

Tajni butik

– Istražitelje je posebno iznenadilo kada su među garderobom i obućom poznatih brendova bez ikakve dokumentacije o poreklu, na koju nije plaćen porez, pronašli knjigu s preciznom evidencijom o kupcima i komadima koje su pazarili u takozvanom šou-rumu. Još veće iznenađenje bilo je što su na spisku redovnih mušterija bila imena jedne od najboljih glumica srednje generacije, koja je uvek lepo obučena i u javnosti važi za damu od stila, ali i njene nešto mlađe koleginice. Obe su poznate široj javnosti, starija po brojnim ulogama u domaćim filmovima i serijama, a mlađa kao lepotica koja živi na relaciji Beograd-Amerika – otkriva sagovornik Kurira.

Krivična prijava

Prema njegovim rečima, crna knjiga otkrila je da su glumice, ali i jedan domaći političar, za papuče plaćali 400 evra, jakne 1.800, a cipele 650 evra.

– I političar im je, sudeći po evidenciji, bio redovna mušterija. On je već godinama prisutan na političkoj sceni i uvek je u žiži javnosti. Iako je i on kao i dve glumice uvek doteran, nismo mogli da pretpostavimo da daje od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra za komade garderobe koji se prodaju u stanovima u prestonici – objašnjava naš sagovornik.

 

 

Kako navodi, protiv vlasnika stana podneta je krivična prijava, a garderoba i obuća su zaplenjeni. Kako se sumnja, on je godinama radio na crno i od stalnih mušterija zarađivao ogroman novac, koji nigde nije knjižio, nije plaćao porez, niti bilo kakav promet prijavljivao državi.

Odabrana klijentela

– Bio je veoma obazriv, prodavao je isključivo skupu garderobu za odabranu klijentelu. Nije se nigde reklamirao, već se kod njega u stan dolazilo isključivo po preporuci. Tačnije, da bi neko došao da kupuje, morao je prethodno da se najavi, to jest morao je da ga najavi neko ko je već mušterija ovog šou-ruma, i to je bila svojevrsna lozinka za ulaz u tajni butik – objašnjava sagovornik Kurira.

On dodaje da su u luksuzno opremljenom stanu u centru Beograda pronađeni brendovi „balensijaga“, „brunelo“, „šanel“, „guči“, „džast kavali“ i drugi, a da su komadi garderobe vredni od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra.

Prema njegovim rečima, u istoj akciji na još nekoliko lokacija, kako na teritoriji Beograda, tako i Novog Sada, Niša i Kragujevca, otkriveno je još sličnih lokala, a vrednost oduzete robe koja se prodavala na crno iznosi preko 250.000 evra.

Sumnjiva odeća

KOPIJE ILI ORIGINALI?

Izvor Kurir upućen u istragu kaže da garderoba koja je pronađena i zaplenjena u šou-rumu u Beogradu nije imala nikakvu dokumentaciju o poreklu, pa se ne zna kojim je kanalima ona stigla u Srbiju, niti da li je svaki zaplenjeni komad original.

– Kupci su ih dobijali navodno po nešto nižim cenama od onih na tržištu. Navodno, upravo ovaj šou-rum važio je za jedan od prestižnijih u gradu. Protiv vlasnika je podneta krivična prijava za nedozvoljeno skladištenje robe – objašnjava izvor.

Šta je sve oduzeto

PRODAVALI I PARFEME

 

 

Na policama i čivilucima, osim garderobe i obuće, kako saznajemo, bilo je i parfema, naočara za sunce, kao i šminke.

– Sva roba koja se prodavala, a koja je zaplenjena bila je poznatih svetskih brendova – objašnjava sagovornik Kurira.

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Shutterstock)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top