All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

PUTIN ZAVRŠIO POSETU, POKLONIO SE SRBIJI I OTIŠAO U MOSKVU: Pogledajte ekskluzivne fotografije sa beogradskog aerodroma! “Hvala vam na prijateljstvu!”

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u posetu Srbiji, a po sletanju na beogradski aerodrom ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

.

Dvojica državnika položili su vence na Groblju oslobodilaca Beograda, a održan je i svečani doček ispred Palate Srbija. Posle sastanaka zvaničnika u planu je poseta Hramu Svetog Save, gde se očekuje okupljanje velikog broja građana.

FOTO: KURIR

20.04 – Posle dolaska na aerodrom, kako Kurir saznaje, predsednik Rusije Vladimir Putin se prilikom odlaska na aerodromu, gde ga je ispratio aleksandar Vučić, pre ulaska u avion poklonio Srbiji i otputovao za Moskvu.

FOTO: KURIR

19.48 – Predsednička kolona je krenula ka Aerodromu Nikola Tesla.

19.28 –  Predsednik Rusije je ispred hrama pozdravio okupljene građane: “Hvala vam na prijateljstvu”, a time je završena Putinova poseta Srbiji.

19.27 – Predsednici Rusije i Srbije su izašli iz Hrama Svetog Save.

FOTO: PRINTSCREEN

19.23– Patrijarh Irinej i predsednici Putin i Vučić su simbolično postavili delove na mozaik  Isusa Hrista,, na kome se nalaze i boje zastave Rusije i Srbije, crvena i plava, a zatim su se potpisali na model unutrašnjeg uređenja Hrama.

FOTO: PRINTSCREEN

19.14 – Predsednici rusije i Srbije su se u pratnji patrijarha popeli u gornji deo Hrama, gde se upoznaju sa radovima na uređenju. Tamo im se obratio akademik Nikolaj Muhin, koji je vođa ruskog tima koji radi mozaike u Hramu. Muhin je predsednike upoznao sa dosadašnjim radovima i naveo da je mozaik Hrista Pantokratora na kupoli Hrama nešto jedinstveno u pravoslavnoj umetnosti i arhitekturi.

19.04 – Predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin su sišli u Kriptu Harama Svetog Save i tamo zapalili sveće.

18.54 – Predsednici Srbije i Rusije su ušli u Hram Svetog Save, a Vladimir Putin će se najverovatnije obratiti okupljenima. Dvojicu predsednika dočekao je patrijarh Irinej.

FOTO: PRINTSCREEN

18.49 – Predsednik Srbije priredio je svečani ručak u čast Vladimira Putina, na kojem je bilo više od 100 zvanica. Pored najviših zvaničnika dve zemlje, svečanom ručku je prisustvovao i jedan broj zvanica iz javnog života poput Emira Kusturice, glumca Miloša Bikovića i drugih. Meni je bio sastavljen od srpskih tradicionalnih jela poput sarme, proje, ajvara, kajmaka, pršute i sira…

Za muziku je zadužen umetnički amsambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, pevali su, između ostalih, “Ovo je Srbija”. Odigrano je i tradicionalno srpsko kolo u kojem je posebno uživao Vladimir Putin.

18.30 – Prema procenama policije na ulicama u blizini Hrama Svetog Save, kao i na samom platou, trenutno se nalazi između 120.000 i 125.000 građana, rekao je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Milan Stanić.

FOTO: PRINTSCREEN RTS

18.20 –  Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nalazi se u prvim redovima među okupljenim ljudima na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, saznaje Kurir.

FOTO: KURIR

On će, zajedno sa više desetina hiljada građana Beograda i Srbije dočekati predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

18.05 – Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, obratiće se večeras građanima Beograda i Srbije ispred Hrama Svetog Save na Vračaru. Više desetina hiljada ljudi je na platou i čeka obraćanje.

17.40 – Narodni poslanici i predstavnici policije u ograđenom delu čekaju da pozdrave Putina i Vučića

17.30 – Sve je spremno za doček Putina i Vučića ispred Hrama Svetog Save. Na platou je više desetina hiljada građana koji uzvikuju “Putine, Srbine, Vučiću, Srbine!”.

Ispred Hrama je postavljen video – bim, kao i na Slaviji, gde se puštaju i ruske pesme.

1 / 5 FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ
 16.34 – Nakon uručenja ordena, dvojica predsednika su se obratila javnosti:
FOTO: PRINTSCREEN RTS
“Iskrena mi je čast da sam danas ugostio ruskog predsednika, i nikada nismo potpisali ovoliki broj sporazuma. Naši ekonomski odnosi su sve bolji, dugo smo razgovarali o svim projektima koji su pred nama. Trenutna vrednost potpisanih ugovora sa Rusijom iznosi 230 miliona evra, a kada budu svi realizovani iznosiće 660 miliona evra. Razgovarali smo o infrastrukturnom delu, železnicama, veliki su planovi pred nama, veliki ugovori potpisani. Rusija će donirati još pet miliona evra za Hram Svetog Save, a vratiće Srbiji 166. stranu Mirosavljevog jevanđelja. Ono što je za nas takođe važno, to je naša vojna saradnja, uvek je bila korektna, a ja sam posebno ponosan da je Srbija vrlo disciplinova zemlja i da sve svoje obaveze ispunjavamo, Srbija je pouzdan partner Rusiji”, rekao je Vučić.

U tom smislu je istakao da su postignuti dogovori o izgradnji gasovoda u budućnosti, ali i oko povećanja naseg skladišta gasa, koji će biti 750 miliona kubnih metara gasa u Banatskom dvoru, kao i o izgradnji gasnih elektrana i gasifikaciji Srbije.

“To znači da više nikada nećemo imati pitanja u Vladičinom Hanu zašto kompanije koje dolaze da otvore fabriku nemaju gas. To ćemo sve da uradimo i to će značiti dodatnu industrijalziaciju zemlje”, rekao je Vučić.

dijaspora.news/kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top