All for Joomla All for Webmasters
Vesti

Vučić otpočeo bitku da dovede Folksvagen u Srbiju (FOTO)

Jučerašnja poseta predsednika Aleksandra Vučića sedištu nemačkog auto-giganta “Folksvagen” osnažila je očekivanja da bi ta kompanija mogla da investira u Srbiju.

Pojedini beogradski listovi preneli su da Vučić razgovorap s rukovodstvom te kompanije, ali zvaničnih potvrda te informacije još nema.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otpočeo je možda i odlučujuću bitku za dovođenje „Folksvagena“ u Srbiju, piše beogradska štampa.

Vučić se juče u Hanoveru sastao sa predsednikom vlade Donje Saksonije Štefanom Vajlom, koja sa 21 odsto učestvuje u vlasništvu najvećeg proizvođača automobila na svetu.

On je prethodno u Volfsburgu obišao i muzej automobila tog nemačkog giganta. Za investiciju “Folksvagena” zainteresovano je više zemalja u regionu.

Novosti, prenoseći nezvanične informacije, pišu da je Vučić juče imao sastanak i sa predstavnicima „Folksvagena“ u Volfsburgu, koje je, kako prenose, „molio da dođu u Srbiju, navodeći prednosti poslovanja i dobre osnove za plasman vozila na brojna tržišta sveta“.

Vučić je, navode „Novosti“, predstavio investicione potencijale, uz naglasak da je Srbija poslednjih nekoliko godina uložila ozbiljan rad u poboljšanje investicione klime.

Prema podacima dostupnim na internetu iz 2013. godine, Folksvagen grupa je najveći proizvođač automobila u Evropi sa 9,3 miliona jedinica. Folksvagen grupacija prodaje automobile širom sveta pod brendovima Bentli, Bugati, Lamborgini, Audi, Porše, Seat, Škoda i Folksvagen, a poseduje i kompaniju Dukati.

Prema pisanju beogradskih medija, u novo postrojenje “Folksvagen” bi mogao da uloži 1,4 milijarde evra, posao bi moglo da dobije oko 5.000 radnika, među njima 650 inženjera. Izvoz iz tog postrojenja bi mogao da dostigne 4,5 milijarde evra godišnje, a kapacitet buduće fabrike bi trebalo da bude 300.000 automobila godišnje, pišu mediji.

Dijaspora.news/infobrif

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top