All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

PUTIN BESAN: Kako su poništili presudu za silovanje srpskog dečaka u Beču?!

Ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta za međunacionalne odnose oštro je kritikovao evropsku politiku prema migrantima, a kao jedna od razloga zbog kojih se takve politike ne bi trebalo pridržavati naveo je slučaj silovanja srpskog dečaka (10) na bazenu u Austriji.

– Sud je oslobodio migranta na osnovu dve stvari: migrant nije govorio jezik zemlje u kojoj se nalazi i drugo, nije mogao da razume da ga je dečak odbio. Ne može da mi uđe u glavu o čemu su razmišljali kada su doneli takvu odluku. Ni racionalno ne mogu to da objasnim – da li ta odluka posledica osećaja krivice prema migantima? Šta se dešava? – upitao je Putin.

Ruski predsednik rekao je da ovaj slučaj oslikava “razvodnjavanje nacionalnih vrednosti” Austrije, i dodao da “zemlja koja ne može da odbrani decu nema budućnost”.

Slučaj o kome je Putin govorio dogodio se 2. decembra prošle godina kada je migrant iz Iraka idnetifikovan kao Amir A. na bazenu u Beču silovao dečaka srpskog porekla.

Silovatelj je svoje gnusno delo pred policijom pravdao rečima da je “imao veliku potrebu, jer nekoliko meseci nije imao seksualne odnose”.

Prvobitno Amir A. osuđen je na šest godina zatvora, ali mu je sud poništio presudu, uz obrazloženje da nije mogao da razume da dečak ne želi da ima odnose sa njim.

(blic.rs)

IZDVAJAMO

To Top