All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

PROTEST U BEOGRADU, A SRBI SU IZAŠLI I U BEČU: Nastavak danas (FOTO/VIDEO)

Demonstranti danas nastavljaju proteste u Beogradu u 12 časova.

Oni su sinoć su izmenili rutu svoje protestne šetnje, a izazvali su reakcije prolaznika.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Umesto da iz Kralja Milana skrenu ka Narodnoj skupštini, gde je obično završnica protesta, masa je nastavila ka palati “Albanije” i Trgu republike.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Sledeća stanica bila je ipak Narodna skupština. Tu su okupljeni poručili da se okupljanje pomera sutra u 12 sati kada su počeli da se razilaze, a u isto vreme na ulice će izaći Vojni i Policijski sindikat. Među demonstrantima bio je i najmlađi bubnjar.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

VERNA PRATNJA NA ŠETNJI

I on šeta

Foto: Uroš Arsić / RAS SrbijaI on šeta

Ni večeras nisu izostali “najlajaviji” demonstranti – psi na povocima mogu se videti gotovo na svakom protestu, a evo šta kažu vetarinari da li je takvo okruženje i stresno za njih.

PROTEST I U BEČU

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Mladi državljani Srbije koji žive u Beču prijavili su mirno protestno okupljanje na “Protestu protiv diktature u Srbiji” za subotu u podne u centru glavnog grada Austrije. Skup će u Beču biti održan u blizini gradske biblioteke i palate Hofburg, najavljeno je na Fejsbuku.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

SEKSI PODRŠKA

Demonstranti su večeras imali pravi užitak za oči, sa jedne terase sevnula je ženska silueta samo u brusu i gaćicama, pozdravljajući ih sa terease.

BAKLJA, PA U NESVEST PRED VLADOM

Vlada Srbije

Foto: Uroš Arsić / RAS SrbijaVlada Srbije

Skandiranje parole “O(ne)svesti se” standarno je najavilo “padanje u nesvest” okupljenih. Učesnici su prethodno čučnuli i posedali na asfalt u Kneza Miloša, da bi posle poskočili kao jedan. Kolona se uputila na Slaviju, odakle su nastavili Ulicom kralja Milana do zgrade Narodne skupštine.

Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija

MINUT ĆUTANJA I ZA STRADALE PILOTE

Kada je stigla kolona ispred zgrade RTS-a, grmelo je što od pištaljki, vuvuzela, tako i od povika “Hoćemo ostavke”. Upaljena je i baklja.

RTS

Foto: Uroš Arsić / RAS SrbijaRTS

Ipak, odata je pošta za stradale pilote u padu aviona kod Šapca. Kolona je prvo pozivala glasno na minut ćutanja da bi se utišala masa, a na kraju su svi prisutni zaista i utihunuli.

Protest_0704_rts_hocemo_uzivo_vesti_blic_safe

 Na putu do zgrade RTS-a demonstranti su Takovskom i zavijali, ali i izneli i još jedan zahtev: “Vrati babi penziju”, grmelo je iz grla okupljenih.
Protest_0704_vukovspomenik_vesti_blic_safe

 LAJANJE KOD VUKOVOG SPOMENIKA

Kolona je kod Vukovog spomenika zastala gde je cela masa lajala, ali i ujedno i skakala u ritumu parola i skandiranja, da bi na kraju nastavili Ruzveltovom od Kraljice Marije.

Vukov spomenik
1 / 6
Protest_0704_okupljanje_vesti_blic_safe

PRAVAC BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Transparent “Protest protiv diktature” razapeli su učesnici tako što su se okrenuli u pravcu ka Bulevaru kralja Aleksandra, pa se činilo da je će biti ponovljena ruta od juče: Vukov spomenik, Kraljice Marije, Takovska, Nemanjina, Kneza Miloša, Slavija, Kralja Milana i ponovo Narodna skupština.

Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

“U boj krenite, junaci, svi” bila je prva numera dobošara kada je i krenula kolona. Trg Nikole Pašića je prohodan za saobraćaj, ali ne i Bulevar. U toku su protesti širom Srbije.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

ČUVARI ZIDA OPET NA ZADATAKU

Čuvari "Zida"

Foto: Uroš Arsić / RAS SrbijaČuvari “Zida”

Iako je juče sklonjen pano poznatiji kao “Srpski zid plača” ispred Narodne skupštine, danas je nekoliko momaka stiglo i okačilo platno na kome su fotografije ubijenih i nestalih na Kosovu i Metohiji, ali i jedan posvećen logoru u Jasenovcu. Juče je ekipa “Blica” porazgovarala sa momcima koji su sinoć bili nešto brojniji kraj same ograde, a oni su nam otkrili ko su oni.

OKUPLJANJE KASNI ZBOG KIŠE, ULICA BLOKIRANA

Džo Bagerista

Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaDžo Bagerista

Kiša je očigledno omela i usporila Beograđane, pa je na početku okupljanja ispred Doma Narodne skupštine na početku okupljanja bilo prisutno tek nekoliko stotina demonstranata koji su blokirali saobraćaj na potezu između Takovske i Trga Nikole Pašića. Među prvima je ispred parlamenta stigao Bagerista Džo.

Jedan od okupljenih nosio je i transparent sa obaveštenjem “Sutra u 12”. To bi trebalo da znači da će, kao što je najavljivano, sutrašnje okupljanje početi u podne, a ne u 18 sati kao što je u prethodnih pet dana bilo slučaj.

dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top