All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Prosjaka Mirka su jednog dana pronašli mrtvog na ulici: Pričalo se da je umro od zime, ali su rezultati obdukcije pokazali surovu realnost

Tačan način i uzrok smrti biće utvrđeni daljom istragom.

Na lokalnom putu u naselju Dragočaj u Banjaluci 12. februara, pronađeno je telo Mirka Lovrića (37) za koga se smatralo da je preminuo od smrzavanja.Obdukcija je ipak pokazala da je nesrećni muškarac umro zbog povreda nastalih udarcem u glavu.

U jutarnjim časovima telo Lovrića pronađeno je nedaleko od kuće u kojoj je stanovao i tada je na lice mesta došla policija i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je obavio uviđaj.

– Smrt Mirka Lovrića je nastupila usled povrede glave. U narednom periodu biće formiran predmet kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem – rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Tačan način i uzrok smrti biće utvrđeni daljom istragom.

Preminuli Lovrić je Banjalučanima poznat po tome što je često prosio ispred robne kuće “Boska” zajedno sa svojom sestrom. Sa njom i ocem živeo je u kući jednog meštanina ovog sela koji im je ustupio objekat pošto su bili beskućnici.

Mirko je veče pre nego što je pronađen mrtav, bio u kafiću “Boldi” u ovom naselju i neko ga je povezao kući, kako pričaju meštani.

– Navodno ga je čovek koji mu je uvek pomagao ostavio u blizini kuće jer ne može da joj se priđe kolima. Nesrećni mladić je izašao i krenuo prema kući. Pre toga, u kafiću se žalio da ga boli leva ruka, pa su ljudi kasnije pričali da je možda umro od moždanog udara – rekao je jedan od meštana.

Predsednik Mesne zajednice Dragočaj Slavenko Tadić ispričao je da je preminuli Mirko bio kulturan i pristojan, i da nikada nikome nije pravio probleme.

Foto: A. Nalbantjan

– Nije bio jedan od onih napasnih prosjaka. Bilo mi ga je žao, pošto su Lovrići veoma siromašni. Kad god sam ga video, pitao sam ga da li je gladan, pa sam mu kupovao hranu ili slatkiše – kazao je Tadić.

ZAPALJENA KUĆA

Lovrići su pre dve godine ostali bez krova nad glavom zbog podmetnutog požara.

– Kuću je zapalio Mirkov brat, koji ima psihičkih problema. On ne živi sa njima, mislim da je trenutno zatvoren u nekoj ustanovi. Godinama su imali problema sa njim. S druge strane, pokojni Mirko i njegova sestra uvek su se trudili da zarade koji dinar i pomognu ocu – rekao je jedan od meštana Dragočaja i dodao da je ovaj mladić uvek ustajao u autobusu kako bi drugima ustupio mesto.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top