All for Joomla All for Webmasters
hronika

“PRONAŠLA JE MESTO GDE NIŠTA NE BOLI” Potresno oproštajno pismo tetke devojčice iz “autobusa smrti”, koja je preminula pet meseci posle tragedije

Ostala je prazna soba puna uspomena, četkica, slika i gorka uspomena da je više nema. Naša devojčica pronašla je mesto gde ništa ne boli, među zvezdama. Onda bi sad sigurno rekla da ne tugujem ovoliko jer ćemo jednog dana opet biti zajedno. Putuj mali anđele, idi s mirom dragom Bogu ali te molim svrati nam ponekad u snove da se vidimo.

Ovim rečima tetka Lene Ilić (16), osme žrtve “autobusa smrti” iz Donjeg Međurova, koja je preminula u KC NIš nakon petomesečne borbe za život, oprostila se čitajući oproštajno pismo na Leninoj sahrani.

 

 

Uz tužne zvuke pogrebne muzike i 16 crvenih balona u obliku srca koji su pušteni ka nebu, više od 1.000 rođaka, prijatelja i drugova iz Umetničke škole u Nišu takođe se oprostilo danas od Lene Ilić (16).

 

 

Tetka nastradale devojčice pročilala je nad njenim kovčegom na groblju potresan govor kojim se oprostila od svoje mezimice, dok su grobljem odjekivali jecaji.

– Malo je reći da je bila najbolja, posebna, talenat koji se ne viđa svakog dana, ponos kojim bi se dičio svaki roditelj. Kao tetka mogla sam da se pravim važna što je moja. Nisam, a trebalo je. Najbolja u razredu, ozbiljna, odmerena plenila je svojom pojavom i svojim osmehom. Sa tek napunjenih 16 godina, prava mala dama sa upečatljivim stilom umetnice. Pohvale, priznanja, nagrade neko je nažalost obrisao kao gumicom. Ostala je prazna soba puna uspomena, četkica, slika i gorka uspomena da je više nema. Naša devojčica pronašla je mesto gde ništa ne boli, među zvezdama. Onda bi sad sigurno rekla da ne tugujem ovoliko jer ćemo jednog dana opet biti zajedno. Putuj mali anđele, idi s mirom dragom Bogu ali te molim svrati nam ponekad u snove da se vidimo – navela je tetka nastradale devojčice.

 

 

Ona je pročitala i posebnu pesmu koju je namenila Leni, a papire sa govorom i pesmom potom je stavila u njen sanduk. Jedna od Leninih drugarica poručila je da je nikada neće zaboraviti.

– Pet meseci si se hrabro borila. U svim našim srcima tinjala je nada da ćeš se nekako izvući a sada će ta srca od bola prepući. Leti sad visoko naš anđele mali, nemoj da se plašiš, stalno ćeš da živiš u srcima našim – rekla je Lenina drugarica.

 

Lena Ilić

 

Nepregledna tužna povorka ispratila je na poslednji počinak kovčeg sa telom tragično nastradale devojčice, od njene porodične kuće do groblja u Čokotu. Meštani Čokota koji nisu bili u tužnoj povorci, izašli su na kapije da odaju poslenju počast nastradaloj devojčici.

Osim velikog broja rođaka, prijatelja porodice, đaka, kolega sa posla njenih roditelja, u koloni su se našli i neki od članova porodica drugih nastradalih putnika “Niš – ekspresovog” autobusa na koji je 21. decembra naleteo voz, koji nisu mogli da zadrže suze.

 

 

Nakon što su se najbliži članovi porodice oprostili od Lene, beli kovčeg sa njenim telom spušten je u raku, uz tužne zvuke pogrebne muzike. U tom trenutku ka nebu je poletelo 16 crvenih balona u obliku srca.

– Ko bi mogao da poželi ovakav kraj. Ko bi mogao da ga prihvati. Treba vreme da prođe da bol popusti ali srce se onda skameni i suze više neće da pođu. Ja ne bih da ovaj trenutak činim još tužnijim nego što jeste, utehu nemam i ne znam gde se nalazim, ako neko zna neka mi kaže jer ne znam kako bez Lene dalje da nastavim – napisala je devojčicina tetka u oproštajnom govoru.

 

Lena Ilić

 

Kako je “Blic” pisao, strašna nesreća u kojoj je poginulo osam osoba, a 28 su povređene teže ili lakše desila se 21. decembra u 7.45 časova na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

Na licu mesta poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog sela i Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota, dok su u KC u Nišu u toku operacija, podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), obe iz Čokota. Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova preminula je 29.decembra u intentivnoj nezi a nakon nje, 2. januara ove godine i Vlastimir Đorđević (65) iz istog sela.

 

 

Lena Ilić je osma žerva tragedije i peta iz sela Čokot.

Pred osnovnim sudom u Nišu u toku je suđenje vozaču autobusa Milanu Zdravkoviću, koji je optužen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer se pre prelaska pruge nije zaustavio kraj saobraćajnog znaka “stop” i pogledao da li nailazi voz.

 

Vozač

Vozač autobusa smrti

 

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top