All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

PRILIKA ZA POSAO! Traži se 20.000 radnika

Vodeće hotelske kompanije u Hrvatskoj su zbog povećane turističke potražnje i otvaranja novih objekata ove godine najavile zapošljavanje više od 20.000 radnika tokom sezone.

Veliku šansu za dobro plaćen posao u komšiluku imaju i naši građani, a posebno oni sa dvojnim državljanstvom!

Hrvatski hotelijeri za sezonski rad najviše traže konobare, kuvare, sobarice, spremačice, servire, vrtlare, pomoćne radnike u kuhinji, kao i recepcionare, animatore, redare na bazenima, voditelje sportskih aktivnosti. Većina radnicima nudi bolje uslove stanovanja nego ranijih godina, ali i solidne plate, bolje od proseka u Hrvatskoj.

„Valamar Riviera“, najveća hotelska kompanija u Hrvatskoj, planira da zaposli oko 1.200 novih sezonaca. Prošle sezone u „Valmaru“ neto primanja radnika su iznosila 5.825 kuna (oko 100.000 dinara).

– Uz takve plate „Valamar“ osigurava i besplatan smeštaj i topli obrok za sve sezonske radnike – poručuju iz te kompanije za zagrebački „Jutarnji list”.

„Plava laguna“ ove godine zapošljava oko 2.100 sezonskih i oko 900 stalnih radnika. Prosečna plata kod njih je 14 odsto veća u odnosu na prosek u Hrvatskoj.

Rovinjska kompanija „Maistra“ ove godine planira da zaposli 2.500 sezonskih radnika, a svim radnicima organizuje i plaća smeštaj, svi imaju pravo na topli obrok. „Lošinj Hotels&Villas“ ove godine traži oko 600 dodatnih sezonskih radnika, slično kao i lani, uz napomenu da im je u ukupnom broju radnika oko 40 odsto stalno zaposleno.

– Potrebe za ovu godinu još nismo zadovoljili i nadamo se da ćemo uspeti, s obzirom na problem velikog odliva naših mladih u zemlje EU – ističu iz Jadranke. Smeštaj i obroke osiguravaju svim zaposlenima, što im ne umanjuje platu.

Slični uslovi su i u kompanijama „Jadran Crikvenica“ i „HUP – Zagreb“, u čijem je vlasništvu i „Dubrovnik Rivijera“. Iz biogradske „Ilirije“ napominju da je plata 4.687 kuna (77.000 dinara) za najjednostavnije poslove. Iz „Dogus Hrvatska“, kompanije u čijem vlasništvu su luksuzni hoteli, priznaju da su plate u skladu s tržištem, ali ističu da nagrađuju učinak i pružaju mogućnost za napredovanje.

Potrebni kuvari i konobari

„Karisma Hotels Adriatic“ najviše sezonaca traži na destinaciji Makarska rivijera. – S obzirom na to da u Hrvatskoj nema dovoljno kuvara i konobara, razmišljamo o zapošljavanju radne snage iz drugih zemalja – ističe direktor KHA Marinko Benić. Poručuje i da prosečna bruto plata iznosi 10.196 kuna (169.000 dinara). Svim radnicima obezbeđuju smeštaj, kao i hranu.

Najboljima nagrade po 170.000!

„Bluesun Hotels&Resorts“ zbog otvaranja dva nova hotela u Tučepima i Brelima traži oko 1.600 stalnih i sezonskih radnika.

– Plate su u planiranom rastu, a najbolje sezonske radnike nagrađujemo svake godine s 10 hiljada kuna (170.000 dinara) – naglašavaju iz „Bluesuna“, dodajući da radnicima obezbeđuju hranu i smeštaj.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top