All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Predsjednik udruženja Monte Australija posjetio Upravu za dijasporu

Crnogorsku Upravu za dijasporu posjetio  je nedavno Dejan Sekulić, predsjednik Udruženja iseljenika i prijatelja Crne Gore Monte-Australija iz Sidneja. Sa njim je razgovarao direktor Uprave mr Predrag Mitrović.

Imajući u vidu da je ovo prva posjeta predsjednika pomenutog udruženja, na sastanku je bilo riječi o svim mjerama i aktivnostima koje matična zemlja preduzima na planu saradnje sa svojim iseljeništvom, od Zakona o saradnji CG sa iseljenicima i obavezama koje iz njega proističu, do nedavno usvojenih podzakonskih akata koji uređuju konkretne segmente saradnje sa dijasporom. Dodatno, bilo je riječi o Savjetu za saradnju sa iseljenicima od kojeg se, kao savjetodavnog tijela Vlade CG koje okuplja najistaknutije iseljenike porijeklom iz CG, očekuje da pruži nove i konstruktivnije modalitete saradnje sa iseljeništvom. Među trenutnim aktivnostima Uprave, direktor Mitrović je najavio i skorije objavljivanje javnog konkursa za finansiranje projekata udruženja iseljenika, te u tom smislu sugerisao redovno praćenje internet stranice Uprave za dijasporu.

U nastavku razgovora Sekulić je informisao o udruženju i njegovim aktivnostima, kao i o brojnim mogućnostima saradnje Crne Gore i Australije. U narednom periodu, dogovorena je intezivna saradnja sa ovim dijelom našeg iseljeništva, kao i spremnost Uprave da na njihove zahtjeve odgovori u granicama svojih mogućnosti.

Dijaspora.news/Uprava za dijasporu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top