All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

PRE 3 GODINE SE PREKO NOVINA ODREKAO DIPLOME ZBOG PARTIJSKOG ZAPOŠLJAVANJA: Evo gde je i šta radi Branimir o čijem potezu je brujao region!

Nišlija Branimir Đurić (29) koji se pre tri godine odrekao preko novina fakultetske diplome zbog partijskog zapošljavanja, danas živi i radi u Čikagu. U Americi radi kao profesor geografije, sprema doktorat, ima firmu za transport i mnogo putuje, dakle, živi svoje snove.

Boston – Atlantik Siti – Majami – Kankun – Dominikanska Republika, maršruta je koju je Đurić obišao tokom leta, a tako nešto sebi ne bi nikad mogao da priušti da je kojim slučajem ostao u Srbiji. Niš voli, dođe da vidi roditelje i prijatelje.

“Da nisam otišao, ne bih ostvario svoje snove, radim kao profesor geografije, imam kompaniju za kamione, radim baš puno, a uskoro završavam doktorske studije, ali pohvaliću se sa tim kad bude gotovo. Posle napornog rada, rešio sam malo da proputujem, pošto je čovek bogat onoliko koliko prijatelja ima i koliko putuje”, kaže Branimir.

Kada se pre tri godine mladić sa diplomom geografa i turizmologa odvažio da se javno odrekne jedne od svoje dve diplome brujala je cela Srbija.

Njegova ideja je bila jednostavna, da mladim ljudima pokaže da treba da teže boljem životu, a ne da se svrstavaju u kalupe i pošto-poto rade za malu platu.

“Ne kajem se što sam se odrekao jedne diplome, uradio sam to zbog svojih drugova i sebe, pokušao sam sve, ali posla nije bilo. Morao sam da odem iz zemlje jer od diplomiranja godinu dana nisam mogao da dobijem posao. Sve se svelo na partijske knjižice, prvo partija pa posao, zato sam otišao”, priča Đurić.

Mladi Nišlija kao profesor geografije mnogo putuje pa je tako na Florodi posetio nacionalni park “Everglades” o kome je kao student učio.

“Kao profesor geografije imao sam tu čast i privilegiju da posetim nacionalni park na Floridi o kome sam toliko učio na fakultetu. Doživljaj je neponovljiv, zaista. Močvara Everglades je stanište aligatora, krokodila, zmija… Kasnije sam posetio i Kankun u Meksiku, jedno on najpoznatijih turističkih destinacija. Boja vode je neverovatno svetlo plava, noćni život jedan od najboljih. Pošto sam veliki avanturista, plivao sam sa delfinima, naučio sam čak i da komuniciram sa njima kroz program dresure delfina”, dodaje Đurić.

Iako su ga neki osuđivali što je svoj život započeo u tuđoj zemlji, velika većina mladih ga razume I podržava. Mladi Đurić kaže da je u životu potrebno biti hrabar, vredan, pošten I da pratiš svoje snove, kaže da gde god bio Niš i Srbiju nosi u srcu, ali njegov život je ipak nešto drugo, te mladima poručuje da se ne odriču svojih snova već da se potrude da ih ostvare.

dijaspora.news/Blic/Ivana Anđelković

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top