All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Pravio se važan, pa ga priveli: Vlasnik kafića u Zagrebu skinuo ploču s nazivom Trg maršala Tita, a razlog je neverovatan!

Na svom Fejsbuk profilu napisao: “Hvala na profesionalnom razgovoru hrvatskim policajcima”

Vlasnik kafića u Zagrebu skinuo je ploču sa imenom Trga maršala Tita u centru grada, a zagrebačka policija je danas obavila razgovor sa njim i još utvrđuje okolnosti tog slučaja, kao i nestanka još jedne takve ploče koja je uklonjena krajem juna.

Vlasnik kafića Neven Brajković je pre dva dana po vlastitom priznanju skinuo ploču s natpisom Trg maršala Tita, ali zasad nisu poznati dalji policijski potezi s obzirom na to da se još utvrđuju okolnosti tog slučaja kao i samog počinitelja koji će, kada mu se potvrdi identitet, biti prijavljen Državnom pravobranilaštvu.

Da je s njim obavljen razgovor, osim policije potvrdio je i sam vlasnik kafića, koji je na svom Fejsbuk profilu, uz ostalo, napisao “Hvala na profesionalnom razgovoru hrvatskim policajcima”.

Brajković je skinuo ploču u utorak po podne sa istočne strane trga, a kasnije je pozirao fotoreporteru Hine s pločom trga u rukama i pismom u kojem piše da je 1988. i 1989. proveo 500 dana u zatvoru u ime, kako ga je nazvao, “ovog zlikovca i njegovih sledbenika”.

 

Kafić porodice Brajković u javnosti je spominjan kao neformalni izborni štab liste Brune Esih na poslednjim lokalnim izborima, na kojoj je Brajković bio 47. po redu, napominje hrvatska agencija.

Inicijativa građana Krug za Trg, koja deluje 10 godina, svake godine ponavlja zahteve Gradskoj skupštini da promeni ime trga, a proteklih meseci u javnosti su se pojačale tenzije uz raspravu o promeni imena trga.

Jedna ploča sa istog trga skinuta je krajem juna i našla se na Fejsbuk stranici nekih političkih novinara.

Odbor za imenovanje ulica Skupštine Grada Zagreba doneo je odluku o promeni naziva Trga maršala Tita 21. jula, što treba da potvrdi Gradska skupština, napominje Hina.

(Dijaspora.news/tanjung)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top