All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Poznata Srpkinja je prošle godine promenila pol: Sada slavi svoj prvi 8. mart kao žena!

Nakon operacije promene pola i mukotrpne borbe da se u pravno-birokratskim okvirima izbori za ženski status, nekadašnji major Vojske Srbije u penziji, otac četvoro dece i aktivistkinja za prava transrodnih osoba pri Udruženju građana “Egal” za Telegraf otkriva šta nova uloga podrazumeva za nju

Ovo je prvi 8. mart u životu majora Helene Vuković (43) koji provodi kao žena!

Nakon operacije promene pola i mukotrpne borbe da se u pravno-birokratskim okvirima izbori za ženski status, nekadašnji major Vojske Srbije u penziji, otac četvoro dece i aktivistkinja za prava transrodnih osoba pri Udruženju građana “Egal” za Telegraf otkriva šta nova uloga podrazumeva za nju. Pogotovo na Međunarodni dan žena – Osmi mart.

Njeno veličanstvo – ŽENA, mislim da to dovoljno govori sve! Nismo jadne i nemojmo se takvima smatrati. Niti podređene, niti ponižene. Sve je u našim glavama. Posledice patrijarhata i stereotipizacija je dovela do toga da od malih nogu devojčice uče da im je mesto u kuhinji i u kući.

– To se lagano menja i mi danas imamo veoma uspešne žene koje su sigurne u sebe i sve nas je više! – rekla je ona.

Helena je dodala da onima koje planiraju da ispune svoj životni cilj i fizički postanu dame, želi da na tom dugom i teškom putu istraju, uz snagu volje, upornošću i verom u sebe.

Ogroman osećaj samopouzdanja daje upravo i taj dokument koji govori da ste to što ste celog života osećali da jeste. Osećaj je u najmanju ruku prelep! – naglasila je ona, uz komentar da ne uživa u baš svakoj aktivnosti savremene, moderne dame.

Objašnjava da nikada nije delila poslove na muške i ženske, tako da je i u prošlosti, dok se nalazila u telu muškarca, obavljala sve kućne poslove, kao i sva zaduženja oko dece.

– Ipak, sada me svako biranje odeće i pravljenje odevnih kombinacija dovodi do ludila, a u ostalim ženskim ritualima (depilaciji, čupanju obrva, šminkanju, nameštanju frizure) i te kako uživam, ma koliko bolni bili – iskrena je ona.

 

Za kraj objašnjava da se raduje osmomartovskim poklonima, ali da joj je ljubav koju dobija od bližnjih najveći dar koji se može dobiti.

Bitno je to što dolazi iznutra, a ne ambalaža u kojoj se nalazite. Veoma je važno da se u glavama opšte populacije promeni ta uvrežena misao mržnje prema svemu što je drugačije. To je u neku ruku i glavni cilj moje misije – zaključila je Helena.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top